Παραπολιτικά

Ανατριχίλα «Θ»

Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει δημόσια τις συνδέσεις μεταξύ τρομοκρατών, υποκόσμου και αριστερών μελών της κυβέρνησης καθώς και απειλές για την ζωή του. Και για να προστατεύει την ίδια του την ζωή καταθέτει αρχικά στοιχεία σε συμβολαιογράφο….
Η υπόθεση Πανούση προκαλεί ανατριχίλα όμοια με τη φυσιογνωμία του συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης.
Η υπόθεση μυρίζει παρακράτος και οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ του συμβούλου Λάμπρου και των Πυρήνων της Φωτιάς παραπέμπουν ευθέως χωρίς αμφιβολίες και αστερίσκους σε διασύνδεση στελεχών της κυβέρνησης με την εγχώρια τρομοκρατία.
Ο Πανούσης ορθώς επεδίωξε αρχικά “πολιτική λύση” στο ζήτημα ζητώντας προστασία από τον πρωθυπουργό μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη στον υπουργό της Δικαιοσύνης μιας και στο γραφείο του κατοικοέδρευε το παρακράτος.
Όταν είδε πως δεν γινόταν τίποτα κατέφυγε στα ΜΜΕ για να προστατευτεί. Όταν καταφεύγεις στα ΜΜΕ για προστασία δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για την απόλυτη διάλυση του κράτους.
Τα γεγονότα είναι πολύ σοβαρά και ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα. Οι κυβερνώντες έχουν υποχρέωση να δώσουν συγκροτημένη και πειστική απάντηση στις καταγγελίες Πανούση. Ειδάλλως, θα ενισχυθεί η εντύπωση στην κοινωνία ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπόγειες διαδρομές με τους τρομοκράτες. Με απρόβλεπτες συνέπειες για την θεσμική θωράκιση της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας σε εποχές κρίσης και παρακμής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το