Παραπολιτικά

Ανατριχίλα

Σε θέατρο σοβαρών επεισοδίων θα μπορούσε να εξελιχθεί χθες η οδός Γ. Καρτάλη, επειδή ο Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε να δώσει συνέντευξη στον ΑΣΤΡΑ, γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρία περίπου 20 αντιεξουσιαστών. Η δημοκρατία επιβάλλει να υπάρχει έκφραση όλων των απόψεων και των ιδεολογιών, με βασική όμως προϋπόθεση ότι λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες των Νόμων και του Συντάγματος. Μέσα σε αυτούς τους κανόνες είμαστε όλοι ίσοι. Όχι ίδιοι, αλλά ίσοι. Η Δημοκρατία τους ανέχεται όλους. Με μια βασική προϋπόθεση. Ότι δεν εγκληματούν.
Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με βούλευμα της Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας, που παρέπεμψε σε δίκη βουλευτές και στελέχη της, η οποία δίκη είναι σε εξέλιξη. Η επισήμανση αναγκαία για να μην ξεχνάμε γεγονότα, πρόσωπα, προφυλακίσεις, δίκες. Παρεκτός και αν αμφισβητούμε τη Δικαιοσύνη και τα γεγονότα. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση που μπορούν να την κάνουν μεταξύ τους …χρυσόψαρα.
Σε ό,τι αφορά στη Χρυσή Αυγή, η υπόθεση έχει ξεφύγει από τα δεδομένα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη.

 

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε βουλευτή κόμματος να πηγαίνει για συνέντευξη σε κάποιο κανάλι και μόλις ακούει φωνές διαμαρτυρίας από το πεζοδρόμιο, ενώ αυτός είναι σε προστατευμένο χώρο, με αστυνομική φρούρηση, να παρατάει το μικρόφωνο και να οδηγείται στην έξοδο με κράνος κραδαίνοντας ρόπαλο. Είναι αυτή εικόνα βουλευτών που μπορεί να δει κανείς στον πολιτισμένο κόσμο; Το χθεσινό βίντεο έξω από την πίσω πόρτα του ΑΣΤΡΑ, επί της οδού Κοραή, είναι μάρτυρας αδιάψευστος και είναι τρομακτικό. Με ένα τεράστιο ρόπαλο στο χέρι από κοντά και ο Ηλιόπουλος απειλούσε να επιτεθεί σε 20 περίπου συγκεντρωμένους που είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία, αλλά τον κρατούσαν κάποια πρωτοπαλίκαρα που δεν φορούσαν στο κεφάλι κουκούλα, αλλά κράνη. Ανατριχίλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το