Ελλάδα

Ανατριχιαστική μαρτυρία θύματος του ψευτογιατρού: «Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα» – Πώς του απέσπασε 35.000 ευρώ μέσω… Γερμανίας

Τη σιωπή του έσπασε ένα από τα πρώτα θύματα του νέου ψευτογιατρού που κατηγορείται ότι εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.
Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο Open, ο κατηγορούμενος έδειχνε στο θύμα βίντεο με ένα παιδάκι για να του αποδείξει ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια και του ανέφερε ότι ο Γερμανός συνεργάτης του εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Το ταξίδι στη Γερμανία και ο συνεργός
Μάλιστα σημειώνει ότι πραγματοποίησε και ταξίδι στη Γερμανία όπου χρειάστηκε να ξοδέψει συνολικά 5.000 ευρώ και στη συνέχεια μετέβη σε μία κανονική κλινική στην Στουτγκάρδη όπου έκανε όπως λέει πραγματικές εξετάσεις οι οποίες δεν γίνονται στην Ελλάδα και τις πλήρωσε από την τσέπη του. Εκεί γνώρισε και τον Γερμανό συνεργάτη του και του παρουσίασαν όλη τη θεραπεία προκειμένου να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο οποίος είναι και αθλητής όλα όσα του είπαν ήταν πολύ πειστικά. «Ήμουν σε μία περίοδο της ζωής μου που ήθελα να αποδεχθώ το πρόβλημα και παρά την όλη κατάσταση που βρισκόμουν ξαναγεννήθηκε ένα όνειρο ότι μπορεί να τα καταφέρω, να ξαναπερπατήσω, να ξανατρέξω και να μην είμαι αθλητής παραολυμπιακών αθλημάτων».

Στη μαρτυρία του εξήγησε επίσης ότι ο ψευτογιατρός τον παρακολουθούσε για λίγους μήνες μέχρι που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισα μέσω ενός φίλου μου, αθλητή που του εξήγησε για τη δουλειά του».

Έχασε 35.000 ευρώ
Το θύμα εξήγησε ότι συνολικά κατέβαλε 35.000 ευρώ υπό τις οδηγίες του ψευτογιατρού χωρίς να έχει αποδείξεις για τα έξοδα, πέρα από το ταξίδι. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν κόβονται αποδείξεις είναι επειδή ο Γερμανός έχει πρόβλημα και στην ουσία παρουσίαζε ότι τα χρήματα τα λάμβανε ο συνεργάτης του και όχι ο ίδιος.

Το θύμα ανέφερε επίσης ότι εκτός από το οικονομικό κόστος, είχε αγωνία και για την υγεία του καθώς όπως λέει όταν αντιλήφθηκε την απάτη, δεν ήξερε τι ουσίες είχαν μπει μέσα στο σώμα του. Τόνισε ότι ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν έμαθε ότι όσες ουσίες του χορηγήθηκαν δεν ήταν επιβλαβείς για την υγεία του και ότι πρόκειται μόνο για μία οικονομική απάτη.

Σε ερώτηση για το αν έλαβε πίσω κάποια χρήματα ο ίδιος απάντησε: «Όταν είχα πλέον κάποια στοιχεία, τον κάλεσα στο σπίτι μου και του είπα ότι θα τον καταγγείλω, εκεί έγινε μία μικρή κατάθεση ποσού την επόμενη ημέρα πιθανότητα για να κερδίσει χρόνο».

Δεχόταν απειλές
«Στη συνέχεια δέχθηκα κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή μου σε περίπτωση που ασχοληθώ με τον γιατρό», είπε το θύμα το οποίο εξήγησε ότι τα τηλεφωνήματα δεν έγιναν από τον ίδιο αλλά από τρίτους. «Αναγκάστηκα να αλλάξω το τηλέφωνό μου», συμπλήρωσε ο ίδιος και συγκλονίζει λέγοντας «έχω χάσει τα πάντα».

Μάλιστα εξήγησε ότι ο ψευτογιατρός προσφέρθηκε να γιατρέψει και τη μητέρα του που έπασχε από καρκίνο, γεγονός που δημιούργησε στο θύμα νέες ελπίδες, ωστόσο σημείωσε ότι τελικά η οικογένεια αποφάσισε να μην μπει σε διαδικασία να σταματήσει τις χημειοθεραπείες.

Ο άνδρας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι όλη η περιπέτεια με τον κατηγορούμενο του στοίχησε ψυχολογικά, ενώ τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δήθεν θεραπείας ο ψευτογιατρός βρισκόταν κοντά στο οικογενειακό του περιβάλλον. Εξήγησε επίσης ότι του συστήθηκε ως φυσικοθεραπευτής με ειδικότητα στους αθλητές από την Αμερική.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το