Τοπικά

Ανατίναξε κατοικία στο Κρόκιο Αλμυρού, υπέστη εγκαύματα και καταδικάστηκε

Φέρεται να είχε βάλει φωτιά με έναν συνεργό του σε σπίτι στο Κρόκιο Αλμυρού και μάλιστα να είχαν υποστεί εγκαύματα και οι ίδιοι οι δράστες και προχθές το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξής 16 χρόνων και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ωστόσο δέχθηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Ο δράστης, ένας 45χρονος περίπου, οικογενειάρχης, καταδικάστηκε από το ΜΟΔ σε ποινές κάθειρξης 12 χρόνων για την κατηγορία της πρόκλησης έκρηξης, τεσσάρων χρόνων για εμπρησμό από πρόθεση και τεσσάρων χρόνων για φθορά ξένης περιουσίας και σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 χρόνων σε βάρος ενός 70χρονου συμπατριώτη του. Η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της απαγόρευσης της εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ. Επίσης το ΜΟΔ αποφάσισε ο καταδικασθείς να μην πλησιάζει την οικία της οικογένειας και τον επαγγελματικό χώρο του θύματος σε απόσταση 500 μέτρων.
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος είχε καταδικαστεί το 2016 από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για απάτη σε βάρος του γιού του 70χρονου, ενός 38χρονου επαγγελματία, σε ποινή κάθειρξης 9 χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 45χρονος φέρεται να είχε εξαπατήσει τον 70χρονο σήμερα συνταξιούχο και να του είχε πάρει χρήματα και από τότε «βρίσκονται στα μαχαίρια». Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, στις 2.30 με 3 τα ξημερώματα κι ενώ ο 70χρονος με την οικογένειά του βρισκόταν σε διακοπές, ο 45χρονος με έναν Αλβανό συνεργό του κατηγορούνταν ότι έριξαν βενζίνη στο σπίτι του συνταξιούχου στο Κρόκιο Αλμυρού και είχαν ανάψει φωτιά, προκαλώντας έκρηξη, από την οποία μάλιστα είχαν υποστεί εγκαύματα και οι ίδιοι…
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και το σπίτι είχε καταστραφεί ολοσχερώς, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα, καθώς η οικογένεια του 70χρονου και ο ίδιος έλειπαν σε διακοπές. Κομμάτια αλουμινίου είχαν βρεθεί εξωτερικά σε μεγάλη απόσταση, κομμάτια από κουρτίνες στην αυλή, ενώ και η βαριά κεντρική πόρτα της οικίας κυριολεκτικά είχε ανατιναχθεί. Στην αυλή είχε βρεθεί ένα καμένο καπέλο τύπου τζόκεϊ, που δεν ανήκε σε κάποιον της οικογένειας του 70χρονου, ένα λιωμένο από τη φωτιά ξένο παπούτσι, με κολλημένη πάνω του ανάποδα βαλμένη και την κάλτσα και σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι ένα καμένο γάντι. Οι δράστες είχαν εξαφανιστεί από την περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και η Αστυνομία για να τους βρει, είχε ερευνήσει στις κάμερες της εθνικής οδού. Βρέθηκε να έχουν μεταβεί στην Αθήνα, όπου και φέρονται να είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, για τα εγκαύματα που είχαν υποστεί.

Ο Αλβανός έχει εξαφανιστεί από τότε και αναζητείται με την κατηγορία της συναυτουργίας στα ίδια εγκλήματα, ενώ ο 45χρονος απολογούμενος την Πέμπτη στο ΜΟΔ Τρικάλων φέρεται να υποστήριξε ότι ο συνεργός του τον είχε πάρει στον λαιμό του και τον παρότρυνε να βάλει φωτιά… Επίσης στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι ο δράστης φέρεται να είχε γράψει με μπογιά στην ταράτσα διπλανού σπιτιού της οικίας του παθόντα το επώνυμό του, που ήταν ορατό από τον παθόντα και μόνον…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το