Τοπικά

Ανάθεση για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας της ΔΕΥΑΜΒ

Σε απευθείας ανάθεση για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. Τη σχετική πρόταση καταψήφισαν τόσο ο εκπρόσωπος των μειοψηφιών Λεων. Μαυρογιάννης, όσο και των εργαζομένων Δημ. Τιλελής. Στο μεταξύ, μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέου γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑΜΒ, καθήκοντα προσωρινού μετά την απομάκρυνση του Νίκ. Τουρναβίτη θα αναλάβει ο Δημ. Κουτσιφέλης.

Το θέμα της σύνταξης οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας ήρθε προς έγκριση εκτός ημερήσιας διάταξης από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα ανατεθεί σε έγκυρη εταιρεία, προκειμένου να σχηματίσουμε σαφή εικόνα για τις εκκρεμότητες και τις υποχρεώσεις της Επιχείρησης. Στις αρχές Ιανουαρίου εκτιμούμε ότι θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ και των εργαζομένων» προσέθεσε.
Ο εκπρόσωπος των μειοψηφιών Λεων. Μαυρογιάννης δήλωσε πως «καταψηφίζει την προαναφερόμενη πρόταση της Δημοτικής Αρχής για απευθείας ανάθεση σύνταξης οικονομοτεχνικής μελέτης», τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σοβαρό ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση εκτάκτως. Θα πρέπει να αποτελέσει μοναδικό θέμα συζήτησης σε τακτική συνεδρίαση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο Αχ. Μπέος επισήμανε πως «σήμερα δεν λαμβάνεται καμία απόφαση για το μέλλον της Επιχείρησης. Αυτή την απόφαση θα τη λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Δεν συμφωνείτε γιατί θέλετε να υπάρχει θολό τοπίο στη ΔΕΥΑΜΒ και να είναι το μαγαζάκι της κυρά Μαρίας. Η εταιρεία που θα αναλάβει τη οικονομοτεχνική μελέτη θα μας καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Τι θα γίνει μετά είναι θέμα απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα απαιτούνται τα 3/5 για να εγκριθεί. Ξεκινάτε αρνητικά και δεν μας νοιάζει. Τον κ… σας να χτυπάτε εμείς θα κάνουμε της μελέτη» προσέθεσε.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημ. Τιλελής ανέφερε ότι «πριν έναν μήνα ψηφίσαμε τον ισολογισμό με 3,8 εκ. ευρώ κερδοφορία. Πώς είναι δυνατόν να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη με τέτοια κερδοφορία;» είπε απευθυνόμενος στον δήμαρχο Βόλου.
Ο Αχ. Μπέος σε έντονο ύφος απάντησε πως «με τα 6,5 εκ. ευρώ που ζητούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ με δικαστικές αποφάσεις, μαζί με τα χρήματα που έχει πάρει η ΕΡΓΗΛ, η Επιχείρηση είναι «μέσα» 3,5 εκ. ευρώ. Εγώ αύξηση στα τιμολόγια του νερού δεν κάνω. Αν θέλετε, μπορείτε να προτείνετε και άλλη εταιρεία για τη σύνταξη της μελέτης».

Πρόσληψη γενικού διευθυντή
Στο μεταξύ, απόφαση για την έκδοση προκήρυξης, προκειμένου να προσληφθεί νέος γενικός διευθυντής στη ΔΕΥΑΜΒ, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο. Η θέση παραμένει κενή από τη συνταξιοδότηση του κ. Οικονομίδη προ πενταετίας περίπου και όπως διευκρινίστηκε, δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση έχουν και άτομα που δεν είναι στελέχη της Επιχείρησης.
«Θα προσληφθεί ο ικανότερος» τόνισε ο Αχ. Μπέος, ενώ ανακοίνωσε ότι στη θέση του Νίκ. Τουρναβίτη που θα τοποθετηθεί στο Γραφείο Διαχείρισης ISO, αναπληρωτής γενικός διευθυντής θα αναλάβει ο Δημ. Κουτσιφέλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το