Άρθρα

Αναταραχή στο πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας 

Του Παύλου Μαρκάκη*

Το ποσοστό της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ στις Ευρωεκλογές έχει δημιουργήσει πανικό στο πολιτικό κατεστημένο που προσπαθεί με αποσπασματικές ενέργειες να ανακόψει την ανοδική πορεία του Κυριάκου Βελόπουλου.
Η πρώτες προσπάθειες συκοφάντησης και παραποίησης θέσεων έπεσαν στο κενό. Μέσα σε λίγο διάστημα κατάλαβαν οι τα ‘’παπαγαλάκια’’ των ΜΜΕ ότι δεν έχουν να κάνουν με συμβατό και συνηθισμένο πολιτικό ξύλινο λόγο. Διαπίστωσαν ότι διαφέρει από τους αρχηγούς περαστικών κομμάτων που διαλύσαν τα κόμματά τους γιατί πρόδωσαν τους οπαδούς τους για ιδιοτελείς λόγους.
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο πόλεμος του πολιτικού κατεστημένου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί… . Αυτό σίγουρα μας κάνει πιο δυνατούς.
ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Είναι επόμενο, η καθιέρωση της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ στην πολιτική σκηνή να φέρνει αναταραχή και στο πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας μιας και η κατανομή των κοινοβουλευτικών εδρών θα αλλάξει.

Τα υψηλά ποσοστά της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ στη Μαγνησία της δίνουν το προβάδισμα στην διεκδίκηση των εδρών. Μια από τις έξι έδρες της Μαγνησίας θα ανήκει πιθανόν στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.
Αυτό το γεγονός δημιουργεί αναταραχή και στα ψηφοδέλτια των υπολοίπων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί, σαν παράδοση πια, την εσωτερικής της φαγωμάρα. Περισσότερο ενδιαφέρων παρουσιάζουν τα συντροφικά μαχαιρώματα παρά οι θέσεις των υποψηφίων. Εξ άλλου η παράδοση της Νέας Δημοκρατίας για την διπροσωπία των πολιτικών της, φάνηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ ο κατήφορος συνεχίζεται. Στην αλαζονική τους συμπεριφορά τώρα έχει προστεθεί και το πολιτικό ‘’βάρος’’ της κας Χρυσοβελόνη. Τώρα θα διαπιστώσουν πόρτα πόρτα την σημασία που έχει η ταπεινωτική συμφωνία των Πρεσπών και μαζί η ταπεινωτική και κοροϊδευτική συμπεριφορά τους στην υπόθεση μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας.
Απο την μια έδρα που θα πάρουν θα καταλάβουμε πιο έκανε περισσότερα ρουσφέτια…

Το ΚΙΝΑΛ δεν πήρε έδρα στο Νομό μας όταν είχε λιγότερα εσωτερικά προβλήματα, τώρα που φαγώνονται αν τελικά είναι ‘’μπεϊκοί’’ ή ‘’αντιμπεϊκοί’’, έχουν λιγότερες πιθανότητες
Η Χ.Α κρατάει δυνάμεις στο Νομό, παρά την συνολική πτωτική της πορεία αλλά αν τα ποσοστά μικρύνουν και οι έδρες είναι λίγες, δυσκολεύει η εκπροσώπησή της στη Μαγνησία
Το ΚΚΕ έχει σταθερό ποσοστό και το πιο πιθανό είναι να κρατήσει την έδρα στο Νομό μας, αν και η εκπροσώπηση δεν παίζει, λόγο ιδεολογίας, κανένα εποικοδομητικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής.
Η αποτύπωση αυτή της πολιτικής πραγματικότητας θα φανεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και θα διακριθεί το πλεονέκτημα των υποψηφίων της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ στην επιχειρηματολογία και στην σύγκριση των προγραμμάτων.

*Ο Παύλος Μαρκάκης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το