Τοπικά

Αναταραχή στη ΔΕΥΑΜΒ από έγγραφο της ΕΡΓΗΛ

Αναταραχή επικράτησε χθες στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και τους εργαζομένους όταν έγινε γνωστό ότι η ΕΡΓΗΛ απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τις προθέσεις της για τη μελλοντική κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών της Επιχείρησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής δεν κατάφερε να παραδώσει το επίμαχο έγγραφο, καθώς το Πρωτόκολλο στη ΔΕΥΑΜΒ είχε κλείσει λόγω παρέλευσης του ωραρίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το περιεχόμενό του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΡΓΗΛ με το συγκεκριμένο έγγραφο γνωστοποιεί στη ΔΕΥΑΜΒ ότι έχει ενημερώσει και τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες ότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, με βάση προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις.
Από την πλευρά τους υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαν με αφορμή την αποστολή του προαναφερόμενου εγγράφου, έλεγαν ότι «δεν είναι δυνατόν η ΕΡΓΗΛ να προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, αφού υπάρχουν πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες έχουν γίνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης των κατασχετηρίων σε βάρος της.

Να αναφερθεί ότι στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε παρέμβαση κατά της εταιρείας ΕΡΓΗΛ για την αναστολή της προς εκτέλεση επιταγής της Eurobank.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να κατασχέσει ποσό 1.639.507 ευρώ στις αρχές Αυγούστου 2018 από τους λογαριασμούς που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στη Eurobank. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ, και ανέστειλε την αναγκαστική εκτέλεση των κατασχετηρίων σε βάρος της. Κατόπιν τούτου η τράπεζα προσέφυγε εναντίον της ΕΡΓΗΛ και η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να παρέμβει στο δικαστήριο υπέρ της Eurobank.
Σημειώνεται ότι με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνεται προσωρινά η ΕΡΓΗΛ να παραλείπει τη δέσμευση χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στις τράπεζες EUROBANK, Πειραιώς και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το