Τοπικά

Αναταραχή από την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Νότιο Πήλιο

Αναταραχή στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου έχει προκαλέσει η πρόσφατη παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Καλόγηρου με τον δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό να μη θέλει να σχολιάσει τις εξελίξεις και να απαντά πως «τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και τον θεωρεί πως συνεχίζει να αποτελεί μέλος της ομάδας πλειοψηφίας».
Ο κ. Καλογήρου κατέθεσε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και κατ’ επέκταση και από την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέσω του εγγράφου παραίτησης ο κ. Καλόγηρου αποφάσισε να σταματήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά, καταγγέλλοντας «συγκρούσεις που είχε μέσα στην ομάδα πλειοψηφίας, γιατί πολλά τα έβλεπε από τελείως διαφορετική γωνία. Μπήκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μόνο για να προσφέρω. Ίσως οι σκέψεις μου να είναι αρκετά ουτοπικές για να γίνουν πράξεις. Αλλά αυτός ήμουν και έτσι θα παραμείνω. Εύχομαι στην ομάδα και στον δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο τους με όλη μου την καρδιά» καταλήγει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε παραίτηση τον κ. Καλόγηρο είναι μια σειρά ζητημάτων, που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του Δήμου, για τα οποία ενημερώθηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του πρώην στενού συνεργάτη του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου αρκέστηκε να πει «πως είχαν μια άριστη συνεργασία. Θεωρώ πως συνεχίζει να αποτελεί μέλος της ομάδας πλειοψηφίας» προσέθεσε ο κ. Μιτζικός.
Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου για την εκλογή νέου προέδρου του Σώματος, ο οποίος είναι η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρίνα Συριή – Δροσίτη.
Επίσης, ο κ. Καλόγηρος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου αντικαταστάθηκε στην Οικονομική Επιτροπή και τη θέση του ως τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο κ. Ιωάν. Διανέλλος.
Να αναφερθεί ότι η παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) με επικεφαλής τον Κ. Γραμμένο εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η παραίτηση ήταν ανυπόγραφη», ζητώντας από τον κ. Καλόγηρο να την ανακαλέσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το