Αθλητισμός

Ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς επιχειρείται στον Ολυμπιακό Βόλου

Τίποτα δεν κρατάει ο Ολυμπιακός Βόλου από το παιχνίδι Κυπέλλου ΕΠΣΘ με τον ΝΠΣ Βόλος. Δεν είναι μόνο η βαριά ήττα με 4-0, αλλά και η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, έστω κι αν αγωνίστηκε χωρίς αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές.
Ο Λάκης Μπακάλης άφησε εκτός ενδεκάδας τους Καραγκιολίδη (είναι πλέον διαθέσιμος μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε), Βαρούχα, Δήμο Κόκα, Βασίλιεβιτς, Κραγιόπουλο, ενώ δεν έπαιξε και ο Θέος, ο οποίος δύσκολα, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού. Ως γνωστόν υπέπεσε και αυτός σε πειθαρχικό παράπτωμα στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό, δεν προπονείται με την ομάδα και βρίσκεται εκτός Βόλου.

Ενόψει του σημαντικού, για τον Ολυμπιακό, αγώνα του πρωταθλήματος με τον Οπούντιο στον Μαρτίνο, την προσεχή Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν τον αγώνα Κυπέλλου για να βγάλουν την υποχρέωση. Και πάλι όμως, δεν δικαιολογείται τόσο άσχημη εμφάνιση, με την ομάδα να είναι πολύ κακή αμυντικά και ανύπαρκτη στο δημιουργικό κομμάτι, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων», Λάκης Μπακάλης.

Ο Ολυμπιακός είχε αργή ανάπτυξη, οι παίκτες δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από δύο πάσες, οι γραμμές ήταν μακριά η μία από την άλλη και δεν υπήρχε συνεργασία μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Αμυντικά τα λάθη ήταν τραγικά, με τον αντίπαλο να σημειώνει τέσσερα γκολ και να έχει ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Ο Λάκης Μπακάλης έχει πολλή δουλειά, καθώς καλείται να συμμαζέψει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Συν τοις άλλοις, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ψυχολογία των παικτών και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα πρόσωπά τους, όπως ανέφερε και ο Βελεστινιώτης τεχνικός.

Η τεχνική ηγεσία καλείται να δουλέψει πάνω και στον τομέα της ψυχολογίας και ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια ανόρθωσης του ηθικού των ποδοσφαιριστών, ενόψει της αναμέτρησης με τον Οπούντιο, όπου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει καλύτερο πρόσωπο και να πάρει, επιτέλους, την πρώτη νίκη μακριά από το Βόλο.
Το παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας, καθώς ακολουθεί το ρεπό και ο πρώτος γύρος κλείνει για τον Ολυμπιακό μ’ ένα ακόμη δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον ΓΣΑ στον Αλμυρό. Είναι αντιληπτό, πως αν οι «ερυθρόλευκοι» παραμείνουν για ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από τη νίκη (μετρούν στα τελευταία πέντε ματς δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες), θα βρεθούν στη ζώνη του υποβιβασμού και θα είναι ντροπή για την ιστορία του συλλόγου ο Ολυμπιακός να παλεύει για την παραμονή του στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Θεωρούμε, πως όλοι στον Ολυμπιακό έχουν κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα την Κυριακή τον Οπούντιο στο Μαρτίνο, με τον Λάκη Μπακάλη να πιστεύει, πως παρότι υπάρχουν μπροστά μόλις τρεις μέρες για την κυριακάτικη αναμέτρηση, η ομάδα θα παρουσιαστεί δυνατή και έτοιμη να παλέψει με πάθος για το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, υπάρχει το ρεπό, όπως προαναφέραμε και θα δοθεί η δυνατότητα στο νέο τεχνικό του Ολυμπιακού να δουλέψει 15 μέρες με τους παίκτες του, να περάσει ορισμένα τακτικά κομμάτια στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και η ομάδα να δείξει τις δυνατότητές της. Κι αυτό, καθώς υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες στον Ολυμπιακό, οι οποίοι λόγω διαφορών συγκυριών δεν έχουν δείξει την αξία τους.

Η προετοιμασία
Με μεσημεριανή προπόνηση στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Οπούντιο στο Μαρτίνο. Όσοι αγωνίστηκαν στο προχθεσινό παιχνίδι κυπέλλου με τον ΝΠΣ Βόλος έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.
Προβλήματα τιμωριών ή τραυματισμών δεν υπάρχουν στον Ολυμπιακό και στη σημερινή προπόνηση ο Λάκης Μπακάλης θα δοκιμάσει το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει στο παιχνίδι με τον Οπούντιο. Σίγουρα θα δούμε στην ενδεκάδα τους Καραγκιολίδη, Βαρούχα και Δ. Κόκα, Βασίλιεβιτς (οι δύο πρώτοι ήταν εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ οι άλλοι δύο αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο).
Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια η τεχνική ηγεσία θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λένε οι πολίτες

Άνετο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, την…

21 Μαρτίου 2024

Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε: Όλο το παρασκήνιο γύρω από την κόντρα για τα ευρωομόλογα για την άμυνα

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να επεκτείνουν σημαντικά τον αμυντικό τους τομέα, αλλά στην ΕΕ εξακολουθούν να…

21 Μαρτίου 2024

Βενζίνη: Οι πρατηριούχοι αναμένουν αύξηση στα δύο ευρώ το λίτρο μέχρι το Πάσχα

Την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής της βενζίνης στα 2 ευρώ το λίτρο, μέχρι το Πάσχα…

21 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 34,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στις 21 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την εικόνα κυριαρχίας της ΝΔ δίνει η μέτρηση της Opinion Poll, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό…

21 Μαρτίου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές…

21 Μαρτίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: «Παγίδευσε μια χαροκαμένη μάνα» – «Πυρά» Κούγια κατά Ηλιάδη στη δίκη για την Τζωρτζίνα

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας συνεχίζεται…

21 Μαρτίου 2024