Ελλάδα

Αναστολή στην απεργία των τελωνειακών – Κανονικά οι εκτελωνισμοί αυτοκινήτων

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών αποφάσισε να ανασταλεί η απεργία τους και έτσι, από τη Δευτέρα, θα γίνονται κανονικά οι εκτελωνισμοί αυτοκινήτων.
Οι τελωνειακοί είχαν ξεκινήσει από τις 7 του μήνα αποχή από τις διαδικασίες τελωνισμού, έχοντας μάλιστα αποφασίσει να κρατήσουν την απεργία ως τις 18 του μήνα. Η αιτία των κινητοποιήσεων ήταν ο στρεβλός τρόπος υπολογισμού των Τελών Ταξινόμησης, που έχει θεσμοθετηθεί από το 2016.

Η απόφαση για την απεργία- αποχή ελήφθη, ωστόσο, πριν γίνει συνάντηση με το νέο αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλο κι αυτό ήταν μάλιστα που προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας.
Σε συνάντηση που έγινε στις 4 του μήνα με τον υφυπουργό, δηλαδή πριν ξεκινήσει η απεργία τους, οι τελωνειακοί ενημερώθηκαν ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε ούτως ή άλλως πρόθεση να τροποποιήσει το ισχύον καθεστώς ταξινόμησης, με στόχο να διορθώσει τις στρεβλώσεις.

Παρά ταύτα, η απεργία ξεκίνησε και την Παρασκευή συγκλήθηκε εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όπου και αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 14 του μήνα…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το