Οικονομία

Αναστολή πλειστηριασμών – Έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα: Ποιοι οι δικαιούχοι

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την έκτακτη ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών.

Την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών με έκτακτο βοήθημα στήριξης, σαν «δώρο Χριστουγέννων».

Σημειώνεται ότι όπως υποστήριξε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης, μέχρι και την Πέμπτη το πρωί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «υπήρχε πάγωμα πάνω σε αυτά τα θετικά μέτρα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αμπελιώτη, ύστερα από πιέσεις, «ο πρωθυπουργός παρακάμπτει αυτό (το πάγωμα) και λέει ότι πρέπει να βοηθηθούν αυτές οι κοινωνικές ομάδες».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστούν οι «αδύναμοι», οι οποίοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα στήριξης μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά και ποιο είναι το ακριβές ποσό που εκείνοι θα λάβουν. «Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι ζήτημα που θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή που η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που μπορεί να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας, η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπελιώτη στους δικαιούχους για το νέο βοήθημα πρέπει να συμπεριληφθούν:

  • οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ (υπολογίζονται σε 300.000)
  • όσοι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και έχουν πολυμελή οικογένεια (αυτό μπορεί να φανεί μέσα από το σύστημα «Εργάνη»)
  • οι πολύτεκνοι
  • όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα Υγείας
  • οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Όσον αφορά το θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών α’ κατοικίας, σύμφωνα με τον κ. Αμπελιώτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν έθεσε χρονικό όριο την 31η Ιανουαρίου, αλλά την αφήνει κάπως ελεύθερη για όσο διαρκέσει ο κορονοϊός».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το