Τοπικά

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους έως τις 20 Μαρτίου οι Σχολές Οδηγών στη Μαγνησία

Μετά τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, έχοντας ως κύριο αντικείμενο εργασίας την εκπαίδευση συνανθρώπων σε κλειστούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας και καμπίνες οχημάτων) και ακολουθώντας τα χρονικά διαστήματα που ορίζονται από την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναστολή των εξετάσεων θεωρίας και οδήγησης από 16/03/2020 εώς 20/03/2020, το Σωματείο Εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Ν. Μαγνησίας αποφάσισε σήμερα, έπειτα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση:

-την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολών Οδηγών του Νομού Μαγνησίας.
-την αναστολή λειτουργίας όλων των Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών του Νομού Μαγνησίας.
Από 13/03/2020 εως 20/03/2020

Ζητούν υπαγωγή σε ειδικό καθεστώς
Η διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών ζητεί την υπαγωγή του κλάδου σε ειδικό καθεστώς τόσο φορολογικά όσο και ασφαλιστικά. Ειδικότερα, σε επιστολή προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων, τη Διεύθυνση Μεταφορών Μαγνησίας, το Υπουργείο Μεταφορών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος και τους Βουλευτές Νομού Μαγνησίας, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Θέλοντας να βοηθήσουμε στην καταστολή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων, σεβόμενοι τους συνανθρώπους και πελάτες μας, αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολών οδηγών και των Κέντρων θεωρητικής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών του νομού μας.
Θα θέλαμε να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα :
• Υπαγωγή του κλάδου μας σε ειδικό καθεστώς τόσο φορολογικά όσο και ασφαλιστικά, με φόρο-ελαφρύνσεις και απαλλαγές για το ερχόμενο διάστημα και μέχρι την εξομάλυνση της κατάστασης καθώς προερχόμαστε από την πολύμηνη αποχή των εξεταστών και την παύση των εξετάσεων των δύο προηγούμενων ετών και θα υπάρξει αδυναμία πληρωμών των οφειλών μας τόσο στις τρέχουσες εισφορές όσο και στις ρυθμισμένες σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
• Λήψη επιδόματος για την απόκτηση αγαθών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για τις οικογένειες μας.
• Λήψη απόφασης για παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι) των πολιτών που δεν μπορούν να προσέλθουν και να διεκπεραιωθούν από εμάς, τις Διευθύνσεις Μεταφορών και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
• Ενημέρωση για την διαδικασίας ηλεκτρονικής κατάθεσης των δικαιολογητικών που αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ποία αιτήματα θα μπορούν να διεκπεραιωθούν και με ποιο τρόπο θα ακολουθείται η εκάστοτε διαδικασία.
• Λήψη απόφασης για «αναγκαστική άδεια ειδικού σκοπού» των υπαλλήλων των Σχολών οδηγών και ΚΕΘΕΥΟ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το