Κατηγορίες: Οικονομία

Αναστέλλονται 2.734 συντάξεις €17,8 εκατ. – Ελέγχονται οι διαγραφές στο Ε1

«Παγώνει» τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο η καταβολή 2.734 συντάξεων, οι οποίες συνδέονται με ΑΦΜ που διαγράφηκαν από φορολογικές δηλώσεις, με εντολή Βρούτση, μέχρι να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ταμείων.Από τα 4,5 εκατ. συντάξεις που προσυμπληρώθηκαν στο taxisnet, μόλις 2.734 ή το 0,06% διαγράφηκαν από χρήστες και οι διοικήσεις των Ταμείων θα ελέγξουν κάθε μία περίπτωση, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για σφάλματα ή προσπάθειες φοροδιαφυγής.

Την σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την Τρίτη, αναφερόμενος στην επιτυχία που είχε η προσπάθεια αυτοματοποίησης των δηλώσεων εισοδήματος για τους συνταξιούχους, με την προσυμπλήρωση των στοιχείων στις ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις.

«Μέσω του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», για πρώτη φορά φέτος όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας δεν πήραν βεβαιώσεις συντάξιμων αποδοχών για το 2013, αλλά βρήκαν έτοιμα και προσυμπληρωμένα τα σχετικά στοιχεία στις ηλεκτρονικές τους φορολογικές δηλώσεις», ανέφερε ο κ.Βρούτσης.

«Σήμερα και μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωσης των στοιχείων με αυτά της ΓΓΠΣ, διαπιστώθηκε ότι από τα 4,5 εκατ. συντάξεις που προσυμπληρώθηκαν, μόλις στις 2.734 (0,06%) περιπτώσεις οι συνταξιούχοι προέβησαν σε χρήση της δυνατότητας που είχαν για διαγραφή της σύνταξης από το έντυπο Ε1», όπως είπε ο υπουργός, που έδωσε εντολή για τη διερεύνησή τους.

«Οι διοικήσεις των ταμείων θα διερευνήσουν τάχιστα – εντός δεκαημέρου – την παραπάνω απειροελάχιστη απόκλιση του 0.06% των συντάξεων που διεγράφησαν από τους συνταξιούχους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο πρόκειται για σφάλματα ή προσπάθειες φοροδιαφυγής. Σε κάθε περίπτωση, οι αντίστοιχες συντάξεις – συνολικού ετήσιου ύψους 17,8 εκατ. ευρώ – θα ανασταλούν – μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας», κατά τον ίδιο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσκεψη των παιδιών του ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας στην εικαστική έκθεση Giorgio De Chirico

Την Δευτέρα 26/2/2024 τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν την Εικαστική Έκθεση…

27 Φεβρουαρίου 2024

Μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Κρύπτης του Αγίου Δημητρίου

Το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Κρύπτης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου επισκέφτηκαν οι…

27 Φεβρουαρίου 2024

Κρέμασαν σκυλάκι και το έριξαν σε κανάλι με νερό στους Αγίους Θεοδώρους Kαλαμπάκας

Επιχείρηση διάσωσης ενός αδέσποτου σκυλιού στήθηκε χθες το απόγευμα στους Αγίους Θεοδώρους Καλαμπάκας. Μετά από…

27 Φεβρουαρίου 2024

Ενημέρωση για υποβολή αιτήσεων ζημιάς, που δεν έχει δηλωθεί, σε έγγειο κεφάλαιο λόγω της θεομηνίας «DANIEL» στην ΠΕ Λάρισας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (Δ.Α.Ο.) της Π.Ε. Λάρισας ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που επλήγησαν…

27 Φεβρουαρίου 2024

Επίδομα ανεργίας: Αλλαγές ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου

λλαγές έρχονται στο επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου «ένας εργαζόμενος με…

27 Φεβρουαρίου 2024

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών Μαγνησίας: Ένα χρόνο μετά από το έγκλημα στα Τέμπη, η εγκληματική πολιτική είναι εδώ!

H Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών Μαγνησίας απεργεί αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και θα συμμετέχει στη…

27 Φεβρουαρίου 2024