Τοπικά

Αναστάτωση από ξεχασμένα σακ-βουαγιάζ πίσω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας

Η υποψία και μόνο για απειλή βόμβας στο κέντρο του Βόλου, κινητοποίησε χθες το πρωί τις δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Λίγο μετά τις 10.30 π.μ. στο πίσω πάρκινγκ των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων επί της οδού Αντωνοπούλου, έγιναν αντιληπτές από υπαλλήλους δύο «ορφανές» αποσκευές. Η πρώτη κίνηση ήταν να ειδοποιηθεί η ΕΛΑΣ και στον χώρο κατέφτασαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.

Οι αστυνομικοί τηρώντας το πρωτόκολλο που εφαρμόζουν σε ανάλογες περιπτώσεις, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Αναλήψεως, ενώ απέκλεισαν προσωρινά και την κίνηση στην οδό Αντωνοπούλου. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επίσης τα γραφεία των υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που γειτνιάζουν με τον χώρο στάθμευσης και εντοπίστηκαν οι ύποπτες αποσκευές, ενώ ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που είχαν σταθμεύσει παραπλεύρως να απομακρύνουν τα οχήματά τους.

Οι δύο «ορφανές» αποσκευές, οι οποίες εντοπίστηκαν στο πίσω πάρκινγκ του Διοικητηρίου, προκάλεσαν αναστάτωση χθες το πρωί

Στον χώρο κατέφτασε έπειτα από λίγη ώρα ο συνοδός-χειριστής του αστυνομικού σκύλου, που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια Βόλου. Θυμίζουμε πως η ΕΛΑΣ χρησιμοποιεί σκύλους στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών, τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών. Ακολούθησε έρευνα στο σακ-βουαγιάζ και τη βαλίτσα, που αφέθηκαν εκεί από αγνώστους, αλλά δεν προέκυψε η ύπαρξη… βόμβας. Το περιεχόμενό τους ήταν ρουχισμός κι έτσι δόθηκε «άκυρο» στον συναγερμό που προκλήθηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το