Τοπικά

Ανάστατοι οι γιατροί της Μαγνησίας με τις νέες εισφορές

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για τη μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλλονται από τον τρέχοντα μήνα, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί λόγω και της γενικότερης πτώσης του τζίρου να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου συνεδρίασε προχθές το βράδυ, όπου και συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα των νέων ασφαλιστικών εισφορών με το νόμο Κατρούγκαλου.
Οι γιατροί της Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση μετά τις 20 Φεβρουαρίου, αφού περιμένουν να προηγηθεί πρώτα η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που έχει οριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σκέψη για προσφυγή στη δικαιοσύνη, όμως η αγωνία και η αβεβαιότητα κυριαρχούν στον κλάδο των γιατρών.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης, «Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές προκαλούν μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Σταθερές που ήταν για χρόνια, ανατρέπονται από ένα νόμο που δεν έχει να προσφέρει κάτι. Μέχρι πρότινος οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί κατέβαλαν τον χρόνο στο ταμείο τους για τη σύνταξη και την περίθαλψή τους γύρω είτε 3.500 ευρώ είτε 4.500 ευρώ, αν επιθυμούσαν να έχουν κάποιο μεγαλύτερο ποσό σύνταξης. Ήρθε ο νόμος Κατρούγκαλου και πρώτον αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι από το Φεβρουάριο όλοι θα πληρώνουν ως εισφορά το 30% του φορολογητέου εισοδήματος. Υπάρχουν γιατροί που κατέβαλαν 300 ευρώ τον μήνα ως ασφαλιστική εισφορά και τώρα πρέπει να καταβάλουν το διπλάσιο ή και τριπλάσιο ποσό, όταν μάλιστα θα πρέπει να πληρώσουν προκαταβολικά όλο τον φόρο και να είναι συνεπείς και με την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος. Το δεύτερο είναι πως ο νόμος Κατρούγκαλου ακυρώνει τα επιπλέον ποσά που έδινε κάποιος για να έχει καλύτερη σύνταξη και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει μελλοντικά να λάβει αυτό το επιπλέον ποσό στις συντάξιμες αποδοχές του. Γενικώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις ασφαλιστικές εισφορές και γι’ αυτό όλοι οι γιατροί αντιδρούν».
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το