Τοπικά

Αναστασίου: Δεν θα γίνω κομπάρσος στο πολιτικό γκροτέσκο Μπέου στην πλατεία Ευαγγελίστριας για να εξοφλήσει γραμμάτια στη ΝΔ

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αναστασίου αναφέρει:

Έγκαιρα είχα προειδοποιήσει με γραπτή μου δήλωση τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, πως οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Αποστολάκη για το πάγωμα της μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα, δεν θα έπρεπε να έχει χαρακτήρα προεκλογικό σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών που δικαίως ανησυχούσαν. Πριν αλέκτωρ λαλήσει , ο υπουργός άμυνας 20 ημέρες πριν εγκαταλείψει το υπουργικό του γραφείο, επιβεβαιώνει την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η απερχόμενη κυβέρνηση ένα ακόμη ζήτημα, αυτή την φορά τόσο σοβαρό για την τοπική μας κοινωνία και την οικονομία της πόλης, ιδιαίτερα της Ν. Ιωνίας.

Η ομόθυμη θέση των τοπικών φορέων στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Ταξιαρχίας από την Ν. Ιωνία έχει εκφραστεί με ξεκάθαρο τρόπο… Μπορεί να πραγματοποιηθεί -εάν έτσι κρίνεται από τους επιτελείς για επιχειρησιακούς λόγους – μόνον εάν έχουν προετοιμαστεί οι εναλλακτικές αντισταθμιστικές λύσεις ως προς το κενό που δημιουργείται στην πόλη από το οικονομικό της αποτύπωμα. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου αποτελεί πολιτική επιλογή η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας δεν έχει προετοιμάσει την επόμενη ημέρα του Βόλου χωρίς αυτήν. Οι πολίτες είμαι βέβαιος θα συμπεριλάβουν στην πολιτική τους απάντηση σε λίγες ημέρες προς την κυβέρνηση και την βαρύτητα του θέματος της Ταξιαρχίας και η απάντησή τους θα είναι ηχηρή.

Την ίδια ώρα τους καλώ να σκεφτούν πως υπάρχουν και εκείνοι στην πόλη που με καθυστέρηση ανακάλυψαν το θέμα της 32ης Ταξιαρχίας και οποίοι δεν έχουν κάνει το παραμικρό ως όφειλαν για την προετοιμασία της ως προς την επεξεργασία υλοποίησης των εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης των εκτάσεων του Στρατοπέδου. Είναι εκείνοι που χρησιμοποίησαν το θέμα της Ταξιαρχίας με ακροδεξιά λαϊκίστικη ξενοφοβική ρητορική, περί του ανύπαρκτου ενδεχόμενου σχεδιασμού δημιουργίας hot spot προσφύγων στην καρδιά της Ν. Ιωνίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς . Σήμερα επανέρχονται στο θέμα με στόχο να εξυπηρετήσουν τον πολιτικό σχεδιασμό της ΝΔ αυτή την φορά, στην πολιτική αναξιοπρεπή στάση της οποίας για τα στελέχη και την εικόνα της στις δημοτικές εκλογές οφείλουν πολλά… όπως πολλά οφείλουν και σε όλους αυτούς που εκφράζουν ακροδεξιές & ξενοφοβικές απόψεις.

Το Κίνημα Αλλαγής και εγώ προσωπικά συντασσόμαστε πλήρως με τις θέσεις των τοπικών φορέων στο ζήτημα της 32ης Ταξιαρχίας και ζητούμε σοβαρότητα απ’ όλους. Επισημαίνουμε δε, πως δεν θα δεχθούμε να πληγεί άλλο η χειμαζόμενη τοπική οικονομία της πόλης από πειραματισμούς και λάθος ή απροετοίμαστους σχεδιασμούς. Τέλος θέλω να επισημάνω πως προσωπικά, δεν θα γίνω κομπάρσος στο πολιτικού γκροτέσκο της πλατείας Ευαγγελίστριας εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων ουδενός …

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το