Αθλητισμός

Aνασκόπηση της αθλητικής σεζόν 2019 από την ομάδα του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ

Η αθλητική ομάδα του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ μεγαλώνει και δυναμώνει και αυτό φαίνεται στα αγωνιστικά αποτελέσματα.
Την χρονιά που έκλεισε, ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ συμμετείχε με 17 αθλητές στους αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων συγκεντρώνοντας εξαιρετικές βαθμολογίες και κατακτώντας πολλές καλές θέσεις και κύπελλα. Οι ιππείς και αμαζόνες του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ που συμμετείχαν το 2019 ήταν:

Α. Ανετοπούλου
Σ. Ανετόπουλος
Λ. Κουτρομάνου
Ε. Αργυράκου
Κ. Περράκη
Χ. Λιαλλή
Ν. Παπαζήση
Η. Κίσσας
Δ. Παΐλας
Κ. Μασούρα
Α. Τοπάλη
Π. Τσιαντού
Α. Μάτσου
Δ. Σχουλλή
Χ. Χρυσικού
Ε. Καραπετσάκου
Ν. Τσούνη

Οι παραπάνω κατέκτησαν συνολικά 6 κύπελλα, 7 αργυρά μετάλλια και 5 χάλκινα και πολλές άλλες καλές θέσεις και βραβεύσεις σε αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων, ενώ στην Ιππική Δεξιοτεχνία απόκτησαν 19 κύπελλα, 9 αργυρά μετάλλια, 9 χάλκινα μετάλλια και πολλές βραβεύσεις και ροζέτες καλής θέσης σε αγώνες που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναμφίβολα οι μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν ήταν :
 Η πρόκριση του Δ. Παΐλα με τον ίππο MadMax για τους Βαλκανικούς Αγώνες στο ατομικό Παίδων.
 Η βράβευση της Δ. Σχουλλή με τον ίππο Qualinka ως 2ης πολυνίκη Βορείου Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο στην κατηγορία 1.05.
 Η βράβευση της Κ. Περράκη με τον ίππο Bianca ως Χρυσής Πολυνίκη Βορείου Ελλάδος για το 2019 στην κατηγορία Α3.
 Η βράβευση της Χ. Χρυσικού με τον ίππο Maximo ως 3ης πολυνίκης Βορείου Ελλάδος του 2019 στην κατηγορία Α3.
 H δεύτερη θέση στην κατηγορία Α4 για την Π. Γιασαγιά με τον MadMax και η 2η θέση για τον Η. Κίσσα με τον ίππο Mary στην κατηγορία 1μ στους Πανελλήνιους αγώνες.

Οι μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ στους αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας έφεραν και φέτος τον όμιλο για δεύτερη συνεχή χρονιά στην θέση του πρώτου πολυνίκη ομίλου στην κατάταξη των ομίλων της Βορείου Ελλάδος.

Όμως εκτός από την αγωνιστική δράση της ομάδας, το 2019 υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένο και εκπαιδευτικά, συμβάλλοντας με τη διεξαγωγή των κάτωθι στην καλύτερη κατάρτιση αθλητών και προπονητών:
 Μια συνάντηση αθλητών για οριοθέτηση στόχων αλλά και ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλους “riders position” και “training scale”
 Δύο προπονητικές ημερίδες για όλους τους αθλητές και αθλούμενους του ομίλου, στις οποίες κορυφαίοι, ιππείς και αμαζόνες της ελληνικής ιππασίας, προσκεκλημένοι του ομίλου έδωσαν προστιθέμενη αξία στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Προσκεκλημένοι του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ ήταν φέτος οι: Φ. Γεωργίτσου, Δ. Μανδρίνος, Μ. Μαρτίνη, Α. Μητροπούλου, Π. Σαλονικιός.
 Επίτιμη προσκεκλημένη ήταν και η πολλαπλά Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Βαλκανιονίκης Κ. Σκλαβούνου, η οποία όχι μόνο τίμησε με την παρουσία της το 3ο Τουρνουά Ανάπτυξης Ιππασίας που διοργανώθηκε από τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ – υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – αλλά και έκανε τεχνική επίδειξη με το Quanderas το καλύτερό της άλογο.
 Παράλληλα, στη χρονιά που πέρασε διεξήχθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια τύπου ‘clinic’ από τους προπονητή Δ. Μανδρίνο, σχεδιαστή διαδρομών Β. Σπυρόπουλο και τους εθνικούς κριτές Νίκο και Ρόζμαρι Γεωργοπούλου.
 Επίσης τρία μέλη της ομάδας η Α. Ανετοπούλου, Ε. Καραπετσάκου και Ι. Καχριμανίδου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις τους στην εθνική Σχολή Προπονητών της ΓΓΑ.
 Τέλος μέλη του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν από κοντά το πρωτάθλημα CSIO***** Longine στην Αθήνα.

Σε κοινωνικό και ενημερωτικό επίπεδο έγινα τα εξής:
 Πέντε εκδρομές δημοτικών σχολείων του Βόλου, στις οποίες δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του αλόγου
 Δύο Ιππικές Επιδείξεις των παιδικών σταθμών ‘Παλατίνο’ και ‘Φατσούλες’
 Μια εκδήλωση ‘Παίδων Δράσεις 3’ σε συνεργασία με τη διαδικτυακή σελίδα Μαμάδες Μαγνησίας, κατά την οποία 200 παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια δωρεάν βόλτα με άλογο και παράλληλα να δοκιμαστούν και σε άλλα σπορ.
 Συνεργασία με το “αθλητικό καλοκαίρι” του Δήμου Βόλου όπου 90 παιδιά είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν το άθλημα της ιππασίας
 Ρεπορτάζ «Ένα έργο μια ιστορία» για την θεραπευτική ιππασία και τον εθελοντισμό από το “skaitv”
 Φώτο-ρεπορτάζ από την εφημερίδα “Ταχυδρόμος” για τα οφέλη της θεραπευτικής Ιππασίας

Όμως οι δράσεις του ομίλου για το 2019 δε σταμάτησαν εκεί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη χρονιά που μας πέρασε, ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ – με τη συνεχιζόμενη εθελοντική προσφορά της Σάρας Ανετοπούλου Χάττον – προσέφερε υπηρεσίες Θεραπευτικής Ιππασίας σε ειδικά σχολεία της πόλης και το σχολείο αυτισμού, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να δεχθούν τις ευεργετικές δράσεις της ιππασίας.
Το τμήμα Θεραπευτικής Ιππασίας δεν περιορίστηκε μόνο στα μαθήματα, αλλά διοργάνωσε και δύο ημερίδες σε συνεργασία με το τμήμα Ειδικής Αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εκπαίδευση νέων εθελοντών.

Πιστεύοντας ότι η αγάπη των μελών για το άθλημα αποτελεί την κινητήριο δύναμη για όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. του ομίλου συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις προσπάθειές τους και τα αποτελέσματα που πέτυχαν, ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους και εύχεται το Νέο Έτος να μας βρει όλους υγιείς και δυνατούς, για να συνεχιστεί το έργο του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το