Ελλάδα

Ανασχηματισμός με την Βουλή να φωταγωγείται στα… πράσινα!

Tο «ντύσιμο» του κοινοβουλίου στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με τις αλλαγές των προσώπων στο κυβερνητικό συμβούλιο αλλά με την έναρξη ισχύος της διεθνούς Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή

Ανασχηματισμός με την Βουλή να φωταγωγείται στα… πράσινα αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα. Ωστόσο, το «ντύσιμο» του κοινοβουλίου στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με τις αλλαγές των προσώπων στο κυβερνητικό συμβούλιο αλλά με την έναρξη ισχύος της διεθνούς Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Όπως ενημερώνει η Βουλή των Ελλήνων, το κεντρικό Μέγαρο θα φωταγωγηθεί με πράσινο χρώμα, σήμερα και αύριο, Παρασκευή και Σάββατο 4 και 5 Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

«Η Ελληνική Βουλή, ανταποκρινόμενη σε πρόταση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, φωταγωγεί το κτήριό της λόγω του ιδιαίτερου εμβληματικού χαρακτήρα του αλλά και των βιοκλιματικών χαρακτηριστικών του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και προσθέτει «Η Συμφωνία των Παρισίων, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Οκτώβριο (5/10/2016), αποτελεί την πρώτη παγκόσμια, νομικά δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Παρισιού στις 12 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Με κεντρική επιδίωξή της τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Συμφωνία των Παρισίων δημιουργεί ένα διαρκές, δεσμευτικό και διαφανές νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο τα κράτη αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ας σημειωθεί ότι προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία ήταν τουλάχιστον 55 χώρες, που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων, να έχουν καταθέσει στον ΟΗΕ τα έγγραφα επικύρωσής της. Οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν από κοινού την κύρωση της συμφωνίας στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά επικύρωσε επίσημα τη συμφωνία στις 5 Οκτωβρίου 2016».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το