Ελλάδα

«Ανασχηματισμός» στις φυλακές Κορυδαλλού – Μετά την δολοφονία Μπάκο και τις αποδράσεις

Η πρόσφατη απόδραση των δύο κρατουμένων αλλά και η δολοφονία του κρατουμένου Αλπερ Μπάκο προκαλεί «ανασχηματισμό» δυνάμεων στον Κορυδαλλό.
Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού στο σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων αλλά και προσλήψεις νέων, μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον, κρίθηκαν απαραίτητα:

ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας
η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης
η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου
η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε ακόμη από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση του Καταστήματος.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Η χθεσινή ανακοίνωση των σωφρονιστικών στοχοποιεί τον Ε. Φυτράκη»
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωση του σημειώνει ότι δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και «συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι». Τονίζεται ακόμη ότι «η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών είναι αναληθής, στοχοποιεί τον Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής».

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το