Τοπικά

«Ανάσα» η αύξηση των επιβατών στα ταξί – Μειώθηκε κατά 65% η επιβατική κίνηση το 2020 σε σχέση με το 2019

Σε αύξηση της κίνησης ελπίζουν από χθες οι οδηγοί ταξί, καθώς πλέον μπορούν να μεταφέρον στα οχήματά τους δύο επιβάτες και όχι έναν, που τόσο μεγάλο πρόβλημα τούς προκάλεσε όλη την προηγούμενη περίοδο.
Είναι ενδεικτικό πως το 2020 οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Συνεταιρισμού Volos Τaxi μειώθηκαν σε σχέση με το 2019 κατά 65%.
Ωστόσο, υπάρχουν ελπίδες ότι ίσως από δω και πέρα μπορέσουν να πάρουν κάποιες «ανάσες». Πιο συγκεκριμένα από χθες στα ταξί μπορούν να επιβαίνουν, πάντα με μάσκα βέβαια, δύο άτομα (είτε ζευγάρι είτε χωρίς καμιά συγγενική σχέση) πέρα από τον οδηγό ταξί. Ακόμη μπορούν να επιβαίνουν και τρεις ενήλικες αρκεί ο ένας εκ των τριών να χρήζει άμεσης φροντίδας και να πρέπει να βοηθηθεί από τα άλλα δύο άτομα στη μετακίνησή του. Επίσης μπορούν να επιβιβαστούν δύο ενήλικες και ένα ανήλικο.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Volos Τaxi κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» δήλωσε πως «ελπίζουμε με τα νέα μέτρα που ισχύουν, να αυξηθεί κάπως η επιβατική κίνηση. Όλο το προηγούμενο διάστημα ή κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Ακούσαμε πολλά παράπονα από τους επιβάτες, καθώς δεν ήταν ενημερωμένοι, και έπρεπε να τους εξηγήσουμε πως δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στο ταξί δύο άτομα μαζί, αλλά δυστυχώς να πάρουν ο καθένας από ένα διαφορετικό ταξί».

Ο ίδιος κάνοντας έναν απολογισμό του 2020 ανέφερε πως ήταν μια πολύ άσχημη χρονιά όχι μόνο για τα ταξί, αλλά για όλο τον κλάδο των μεταφορών. Η μείωση των κλήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Συνεταιρισμού μας σε σχέση με το 2019 κυμάνθηκε στο 65%. Όλη αυτή την περίοδο η όποια κίνηση καταγράφεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα. Μετά τα πράγματα ησυχάζουν πάρα πολύ. Ενδεικτικά στη βραδινή βάρδια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 τα ξημερώματα το τηλεφωνικό μας κέντρο το πολύ να δεχτεί 20 κλήσεις. Ο κόσμος ανεβαίνει στο ταξί κυρίως, όταν θέλει να μετακινηθεί για πολύ έκτακτο λόγο. Εμείς την περασμένη Παρασκευή κάναμε με τα ταξί μια βόλτα στο κέντρο, την ώρα που έκλεινε η αγορά, για να εξυπηρετήσουμε κάποιους που ήθελαν να μετακινηθούν, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε χέρια να σηκώνονται για να πάρουν μια κούρσα. Πολύς κόσμος μετακινείται με τα δικά του οχήματα. Ίσως να φοβάται, αλλά εμείς δεν σταματάμε να το λέμε πως στις καμπίνες των οχημάτων μας τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό».

Ο κ. Πασχαλίδης αναφερόμενος και στη μείωση της επιβατικής κίνησης τόνισε τα αίτια που είναι πολλά. «Δεν είναι μόνο η κλειστή εστίαση. Φοιτητές στην πόλη δεν υπάρχουν, οι ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες είναι ανύπαρκτες, επίσης δεν έρχονται και επισκέπτες, τουρίστες. Ακόμη έχει φανεί και η απουσία των συνεδρίων ή των εκδρομών που έκαναν τα τουριστικά γραφεία της πόλης. Γιατί κάποιος που θα πήγαινε εκδρομή, μετέβαινε από το σπίτι του με το ταξί στο σημείο συνάντησης για την αναχώρηση του λεωφορείου» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το