Τοπικά

Αναρτήθηκαν στο Πρωτοδικείο τα εκλογικά αποτελέσματα στη Μαγνησία – Από αύριο οι αιτήσεις επανακαταμέτρησης

Αναρτήθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Βόλου, από αύριο Παρασκευή μπορούν, όσοι στοιχειοθετημένα έχουν έννομο συμφέρον, να ζητήσουν επανακαταμέτρηση υποβάλλοντας σχετική αίτηση.

Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών έγινε χθες Τετάρτη, ενώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών εστάλησαν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων υπήρξε μια επίπονη διαδικασία, που οι δικαστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να φέρουν εις πέρας υπερβάλλοντες εαυτούς.

Η διοίκηση του Συλλόγου υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι σε καμία υπηρεσία του Πρωτοδικείου Βόλου δεν έχει προσληφθεί απόφοιτος πληροφορικής, ούτε υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και ότι όλα αυτά έγιναν με τις γνώσεις που οι υπάλληλοι απέκτησαν με δική τους πρωτοβουλία.
Σημειώνεται ότι η εκλογική περιφέρεια Μαγνησίας αριθμούσε 713 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων 50 περίπου ήταν μικτά.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι κλήθηκαν να καταμετρήσουν αποτελέσματα από 350 εκλογικούς σάκους και η διαδικασία αυτή επαναλήφθηκε 4 φορές, εντός τριών ημερών. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ανεξαρτήτως ιδιότητας είχαν πολλές παραλείψεις στα βιβλία και πολλές φορές χρειάστηκε να μετρηθούν ψηφοδέλτια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το