Ελλάδα

Αναρχική ομάδα: Δεν στοχεύαμε το γραφείο Βαρβιτσιώτη αλλά ήταν τυχερός που δεν τον πετύχαμε

Δεν στοχεύαμε το γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά τον Οικοδομικό Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας, στην οδό Γενναδείου υποστηρίζει αναρχική ομάδα υπό την ονομασία «σύντροφοι και συντρόφισσες».
Με κείμενό της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση κουκουλοφόρων στο κτίριο της οδού Γενναδείου, αλλά αρνείται ότι στόχευε το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού της ΝΔ.

«Στις 7/6 ομάδα συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε στον Οικοδομικό Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας, στην οδό Γενναδείου.
Κατά την διάρκεια της επίθεσης ο ένοπλος φρουρός του Μ. Βαρβιτσιώτη, του οποίου το γραφείο στεγάζεται στο ίδιο κτήριο πυροβόλησε τρεις φορές σε ευθεία βολή κατά συντρόφων που από τύχη δεν δολοφονήθηκαν» υποστηρίζουν. Προσθέτουν δε ότι «χάρη στην ψυχραιμία και την συντροφικότητα που επιδείχθηκε οι σύντροφοι παρέμειναν συγκροτημένοι και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την ομάδα που πραγματοποιούσε την δράση στο εσωτερικό του κτιρίου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον Οικοδομικό Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων όπως διαπιστώθηκε και από τους δημοσιογράφους που κατέγραψαν φθορές στην είσοδο του στόχου μας. Σε αντίθεση με το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη που δεν είχε το παραμικρό ίχνος παραβίασης και φθοράς».

Ωστόσο, οι αναρχικοί απειλούν τον κ. Βαρβιτσιώτη: «Ο βουλευτής είναι τυχερός που δεν γνωρίζαμε ότι βρίσκεται στο κτίριο, γιατί εάν το ξέραμε θα φροντίζαμε για αυτό. Να είναι σίγουρος ότι σε μια τυχαία συνάντηση μαζί μας θα εισέπραττε ένα μερίδιο κοινωνικής αντί-βίας για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου».
Και προσθέτουν: «Οι ευθείες βολές σε ανθρώπους του κινήματος που σε αυτή την ενέργεια πλημμεληματικού χαρακτήρα παραλίγο να δολοφονηθούν δεν θα μείνει αναπάντητη. Όπως και η επικοινωνιακή κάλυψη που αποτέλεσε την συνέχιση της απόπειρας ανθρωποκτονίας με άλλα μέσα».

Ακόμη αναφέρουν: «Λογικό λοιπόν ο Μ. Βαρβιτσιώτης να καλύψει τον ένοπλο συνοδό του και να μιλήσει ψευδώς για πυροβολισμούς στον αέρα. Όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ότι οι σύντροφοι πρώτοι έβρισαν χυδαία τον αστυνομικό. Το κοπρόσκυλο του, αιφνιδίασε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες αφού σε μια ενέργεια πλημμεληματικού χαρακτήρα ήταν απροσδόκητο να προβλεφθεί ότι θα δεχθούμε πυροβολισμούς σε ευθεία βολή που σφύριζαν στα αυτιά μας και περνούσαν δίπλα από τα σώματα μας. Από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε να γίνει κατανοητό το είδος της ενέργειας που πραγματοποιήσαμε πετώντας τρικάκια συμπαράστασης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα γεγονός που δεν άφησε περιθώρια σε υποθέσεις για μια ποιο αναβαθμισμένη ενέργεια εναντίων του βουλευτή και της συνοδείας του. Είναι γεγονός ότι ενώ ο βουλευτής γνώριζε ότι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, επέλεξε να παρουσιάσει τον ίδιο ως θύμα μιας επίθεσης αναρτώντας μάλιστα άμεσα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Το επιχείρημα ότι δεν προλάβαμε να διαρρήξουμε την -ξεκλείδωτη όπως ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων- πόρτα του γραφείου του μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Αφού οι σύντροφοι που κατεδάφιζαν την είσοδο του Οικοδομικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας στον 2 όροφο δεν άκουσαν τους πυροβολισμούς στο ισόγειο άρα είχαν όλο το χρόνο να εισβάλουν στο γραφείο του Βουλευτή παραμένοντας τουλάχιστον για ένα λεπτό έξω από την πόρτα του γραφείου του έως ότου να παρέμβει η ομάδα περιφρούρησης για να τους ειδοποιήσει να αποχωρήσουν. Εάν θέλουν πραγματικά να μάθουν τι συνέβη στην οδό Γενναδείου εκείνη την ημέρα μπορούν να απευθυνθούν στους αυτόπτες μάρτυρες της καφετέριας που βρίσκεται απέναντι από το πολιτικό του γραφείο. Μπορούν να αναζητήσουν τους “χαμένους” κάλυκες και τα σημάδια από τις σφαίρες. Τότε θα μας πουν αν ο φρουρός του πυροβόλησε ευθύβολα και στον αέρα. Τότε θα διαπιστώσουν εάν πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό η τρεις φορές σε ευθεία βολή κατευθείαν στο ψαχνό».

Οπως υποστηρίζουν ακόμη στόχος τους ήταν να στείλουν «ένα επιθετικό μήνυμα στην αστική δικαιοσύνη και ένα σινιάλο αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 30/05 με αιτήματα την χορήγηση άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Ένα μήνυμα στην κάστα των δικαστών και των εισαγγελέων για τον ανελέητο πόλεμο που διεξάγουν σε βάρος του λαού».

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο υπ. Ανάπτυξης -Υβρεις κατά Πιτσιόρλα
Η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις 4/6 στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου στην οδό Κάνιγγος και κατέστρεψε εξοπλισμό και υλικές υποδομές του κτιρίου.

«Γνωρίζαμε ότι στο συγκεκριμένο υπουργείο βρίσκεται το γραφείο του επιχειρηματία Στέργιου Πιτσιόρλα. Ο Σ. Πιτσιόρλας διετέλεσε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ το 2015 ενώ το 2016 ορκίστηκε Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Σ. Πιτσιόρλας αποτέλεσε γνήσιο τέκνο της ανανεωτικής αριστεράς του ΚΚΕ Εσωτερικού του Γιάννη Μπανιά, του Λεωνίδα Κύρκου, ενώ υπήρξε και διευθυντής στο γραφείο του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου. Το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί μια μνημονιακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από τον Γ. Παπανδρέου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος της δημοσίας γης και των κοινωνικών υποδομών της χώρας (αποκρατικοποιήσεις) όπως όριζαν οι δανειακές συμβάσεις (μνημόνια) μεταξύ της τρόικας και του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ήταν το 2004 όταν ο Πιτσιόρλας ως το δεξί χέρι του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου άνοιγε τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και εξήρε τον Γ. Παπανδρέου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε ο ίδιος “Η μεγάλη επίθεση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα ο κύριος Κωνσταντόπουλος για την προεδρία της Δημοκρατίας έχει ως πραγματικό αποδέκτη τον Γ. Παπανδρέου”. Ο Πιτσιόρλας ανταμείφθηκε για την δουλοπρέπεια του σε ξένους και ντόπιους δυνάστες και καταξιώθηκε με τον τίτλο ντροπής του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ το 2015. Θα μείνει στην ιστορία ως ο τεχνοκράτης που με τις “Fast track” διαδικασίες που ακολούθησε ξεπούλησε σε ένα μόλις χρόνο τις μεγαλύτερες κοινωνικές υποδομές της χώρας ικανοποιώντας τους δανειστές και φυσικά τα εγχώρια αφεντικά του ΣΕΒ και του εφοπλιστικού κεφαλαίου που είδαν στο πρόσωπο του Στέργιου έναν από αυτούς».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το