Αθλητισμός

Αναποτελεσματικός ο Βόλος, έχασε 1-0 από τον ΟΦΗ

Η νίκη επί της ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική δεν είχε συνέχεια για τον Βόλο σήμερα στο Πανθεσσαλικό. Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με 1-0 από τον ΟΦΗ και προσγειώθηκαν… ανώμαλα, με τον Αποστόλη Διαμαντή να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και να δίνει την πρώτη νίκη στον ΟΦΗ, ύστερα από δύο ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο Βόλος δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη, πίεσε, όταν μάλιστα ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λάρσον, δεν κατάφερε ωστόσο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.
Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην επίθεση, δεν είχε καλά τελειώματα και το πλήρωσε με ήττα, απέναντι σε έναν ψυχωμένο και δυνατό ΟΦΗ, που είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία.

Ακίνδυνος ο Βόλος στο πρώτο μέρος
Εγκλωβίστηκε ο Βόλος στο παιχνίδι του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, με τους Κρητικούς να πετυχαίνουν πολύ νωρίς γκολ, με έναν πρώην παίκτη του Βόλου, τον κεντρικό αμυντικό Απόστολο Διαμαντή και στη συνέχεια να φέρνουν το ματς στα μέτρα τους.

Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Η μπάλα δεν έφτανε μέσα στην περιοχή στον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό να βγαίνει πολλές φορές εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα. Ο Λούνα ανέβηκε πολλές φορές στην επίθεση από την αριστερή πλευρά, όμως οι προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Σε ρηχά νερά κινήθηκαν και οι Πάολο Φερνάντες, Μίλος Ντέλετιτς, αλλά και οι Μπαριέντος, Ματίγια.

Σ’ ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ο ΟΦΗ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 5’, όντας καλύτερος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ο Λάρσον εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο προωθημένος Διαμαντής εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας και με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Ο Βόλος στη συνέχεια προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, χωρίς όμως να το καταφέρει. Η ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ ήταν πολύ καλή, οι παίκτες του Νίκου Νιόμπλια φρόντιζαν να κλείνουν τους χώρους, έχοντας κοντά τις γραμμές, περιορίζοντας σημαντικά τα ατού του Βόλου.

Στο 8’ ο Ντίκο, ένας πολύ γρήγορος επιθετικός, σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάρσον στο 12’. Ο Βόλος δεν είχε κάποια καθαρή ευκαιρία για γκολ στο πρώτο ημίχρονο και η μοναδική επιθετική στιγμή ήταν στο 29’, όταν ο Φερνάντες σούταρε με την μπάλα να περνά πολλά μέτρα έξω από το τέρμα το Στίβενς.

Η πίεση του Βόλου δεν απέφερε την ισοφάριση
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βίκτορ Φερνάντες πήρε τη θέση του Μαγίγια, με τον Ισπανό να παίζει στην αριστερή πτέρυγα και τον Μπαριέντος να γυρίζει πιο πίσω, παίζοντας δίπλα στον Τσοκάνη.

Ο Βόλος συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επίθεση, μην μπορώντας να βρει τους διαδρόμους για να απειλήσει το τέρμα του Στίβενς, αν και η πίεση όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις, δίνοντας βαρύτητα στον ανασταλτικό τομέα. Στο 47’ ο Κλέιμαν βγήκε έγκαιρα προ του Ντίκο και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Βόλο στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 58’. Ο Ντέλετιτς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, ύστερα από γύρισμα του Βίκτορ Φερνάντες, ενώ στο 63’ ο Άλχο πάσαρε στον Πάολο Φερνάντες, το σουτ του Ισπανού δεν ήταν δυνατό, με τον Στίβενς να μπλοκάρει την μπάλα στη δεξιά του γωνία.

Ο Βόλος πολιόρκησε την άμυνα του ΟΦΗ στο τελευταίο 20λεπτο και στον έξτρα χρόνο των επτά λεπτών, δίχως όμως να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Μάλιστα, από το 77’ ο ΟΦΗ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λάρσον.

Στο 78’ σε σουτ του Μεσκίδα ο Στίβενς μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 83’ σε κεφαλιά του Σιέλη μετά από κόρνερ του Ντέλετιτς, η μπάλα έφυγε έξω από δεξί δοκάρι του ΟΦΗ. Στο 94’ ο Πασαλίδης έβαλε την κόντρα στο σουτ που επιχείρησε ο Τσέλιος, με τους Κρητικούς να χάνουν στο 96’ σημαντική ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Θεοδοσουλάκης έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

 

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Απτιόσογλου (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Τσεμεντερίδης (Κοζάνης)
Κόκκινη:  77’ Λάρσον (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Σιέλης-Πασαλίδης, Λάρσον, Διαμαντής

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο (90’ Τσέλιος), Λούνα (84’ Λούνα), Εσκοβάλ (74’ Μεσκίδα), Σιέλης, Τσοκάνης, Ματίγια (46’ Β. Φερνάντες), Πάολο Φερνάντες, Μπαριέντος, Ντέλετιτς, Φαν Βέερτ.
ΟΦΗ: Στίβενς, Λάρσον, Λάρσον, Πασαλίδης, Ντιουσέ, Μαρινάκης, Μπουζούκης (59’ Καμάου), Ντίκο (80’ Θεοδοσουλάκης), Βούρος, Διαμαντής, Θοράρινσον (68’ Στάικος), Μεγιάδο (80’ Γιαννούλης).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Φόβοι για κατάρρευση του κεκλιμένου πύργου της Μπολόνια – Σχέδιο διάσωσης ύψους 4 εκατ. ευρώ

Ένας μεσαιωνικός πύργος στην ιταλική πόλη της Μπολόνια, σφραγίστηκε λόγω φόβων ότι μπορεί να καταρρεύσει.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο: Πότε θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους – Τι λέει η Κεραμέως

Για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές - αρκεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Πήλιο: Σοβαρός τραυματισμός 35χρονου σε κυνήγι

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ένας 35χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνων στο Πήλιο. Σύμφωνα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανία: Γυναίκα βρήκε μέσα σε παλτό ταυτότητα Κινέζου κρατούμενου

Μία ταυτότητα που ανήκε σε Κινέζο κρατούμενο βρήκε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αγόρασε…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023