Τοπικά

Αναπλάσεις σε πλατείες Αγριάς και Αγχιάλου από την Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ – Τα έργα στη Θεσσαλία

Έργα ιδιαίτερης σημασίας που αναμένεται να βελτιώσουν την εικόνα των πόλεων Αγριάς, Νέας Αγχιάλου, Γιάννουλης, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Παλαμά και Φαρσάλων, πρόκειται να ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και δίνοντας έναν άλλο «αέρα» στις συνοικίες των εν λόγω περιοχών. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την ένταξη στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» 7 νέα έργα που αφορούν σε δημιουργία / ανάπλαση υπαίθριων χώρων στους οικισμούς προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, με Δικαιούχους τους Δήμους Βόλου, Λάρισας, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Παλαμά και Φαρσάλων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Αναμορφώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τις πόλεις της Θεσσαλίας. Τα νέα αυτά έργα αφορούν πόλεις πάνω από 5000 κατοίκους, όπως όριζε το Πρόγραμμα. Οι Δήμοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες αξιολογήθηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή και σήμερα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Πρόκειται για αναπλάσεις στη Αγριά, τη Νέα Αγχιάλο, τη Γιάννουλης, την Ελασσόνα, την Καλαμπάκα, τον Παλαμά και τα Φάρσαλα, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα δίνουν θέσεις εργασίας και χρήμα στην πραγματική οικονομία. Όλες οι πόλεις της Θεσσαλίας πάνω από 5000 κατοίκους θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα».

Συγκεκριμένα τα έργα που εντάσσονται είναι :

• ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ με Π/Υ 585.000 ευρώ
Η πράξη αφορά σε περιβαλλοντική αναβάθμιση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς και περιλαμβάνει δύο υποέργα: α) «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ Ο.Τ. ΚΧ115 ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ», και β) «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΑΓΡΙΑΣ».
Το 1ο Υποέργο, αφορά στην διαμόρφωση πλατείας στο Ο.Τ. ΚΧ115, στη συμβολή των οδών Τσατάλου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Σουτραλή, συνολικής επιφάνειας 2.750,00m2 . Περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας παιδικής χαράς στο πίσω μέρος της περιοχής παρέμβασης η οποία θα έχει πρόσβαση από τη πλατεία και από την οδό Τσατάλου και ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, ζώνες ελεύθερης κίνησης καθώς και ζώνες ανάπαυσης.
Οι παρεμβάσεις του 2ου Υποέργου αφορούν στη διαμόρφωση πλατείας στο ΟΤ. ΚΧ21Α συνολικού εμβαδού 1.715,22m2. Ο χώρος αυτός είναι προσβάσιμος μέσα από πεζόδρομους οι οποίοι καταλήγουν στην οδό Ματσάγγου και έχει πρόσωπο και πρόσβαση στην οδό Ρήγα Φεραίου και πρόσωπο στην οδό Δημοκρατίας. Περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού χώρου πρασίνου με βραχόκηπο, δημιουργία παιδικής χαράς σε διακριτούς χώρους για δύο ηλιακές ομάδες, κατασκευή χώρων καθιστικών κάτω από πέργκολες και ανάμεσα στις ζώνες ελεύθερης κίνησης και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου.
Η πράξη συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στην Αγριά που βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την ελκυστικότητά της. Διαμορφώνονται θύλακες πρασίνου και χώροι αναψυχής που θα είναι ασφαλείς σε παιδιά, σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένης κατοικίας που υπάρχει έλλειψη ασφαλών χώρων για τα παιδιά.

• ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ με Π/Υ 1.050.000 ευρώ
Η πράξη αφορά σε περιβαλλοντική αναβάθμιση και διαμόρφωση 8.000 τ.μ., κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου και περιλαμβάνει 2 Υποέργα: α) «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΩΝΑΚΙ)», και β) «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ».
Οι παρεμβάσεις του 1ου Υποέργου αφορούν σε περιβαλλοντική αναβάθμιση και διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή Αλωνάκι, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας θύλακας πρασίνου και ένας χώρος αναψυχής που θα είναι ασφαλής σε παιδιά. Συγκεκριμένα αφορά στη διαμόρφωση πλατείας στο ΟΤ. ΚΧ21Α συνολικής επιφάνεια 1.600 μ2.
Οι παρεμβάσεις του 2ου Υποέργου αφορούν στην ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων κατά μήκος της οδού Ελευθερίας (στα 900μ μήκους, από την οδό Αμυρά έως και την οδό Βασιλειάδη και την έξοδο προς Βόλο) και χωροθετούνται εντός του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης της Ν. Αγχιάλου. Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των πλακοστρώσεων των υφιστάμενων πεζοδρομίων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας και περιλαμβάνουν δημιουργία ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών πλάτους, οδηγό όδευσης τυφλών, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) κίνησης πεζών στις απολήξεις των πεζοδρομίων, αναβάθμιση της εγκατάστασης φωτισμού (τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με LED, διασφάλιση της απαιτούμενης λαμπρότητας φωτισμού) και αύξηση του πρασίνου.
Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και στον εξοπλισμό της περιοχής με υποδομές ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Με την πράξη επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας «ανάσας» στον οικισμό της Ν. Αγχιάλου (περιοχή “Αλωνάκι”), όπου δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για περίπατο και ανάπαυση και η ενίσχυση του «πρασίνου» στον αστικό ιστό μέσα στα πλαίσια του βιώσιμου σχεδιασμού, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας με την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων της κεντρικής οδού Ελευθερίας.

• ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ με Π/Υ 913.000 ευρώ
Η πράξη αφορά σε ολοκληρωμένη παρέμβαση στον κεντρικό τομέα του οικισμού Γιάννουλης με διαμορφώσεις των χαρακτηρισμένων πεζοδρόμων οι οποίες θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα τη βελτιώσουν περιβαλλοντικά με αύξηση των χώρων πρασίνου και φυτεύσεις δενδροστοιχιών. Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται τα εξής: α) στη φορά από τη Λάρισα προς τη
Γιάννουλη στη δεξιά πλευρά, διαμορφώσεις στους χαρακτηρισμένους πεζόδρομους δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης σε 3 οικοδομικά τετράγωνα, στα οποία περιλαμβάνεται η εκκλησία και το Κοινοτικό Κατάστημα, από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Θερμιώτη, καθώς και τη διαμόρφωση του πεζόδρομου Κουλουψούζη, στο πρώτο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στην εκκλησία, β) στη φορά από τη Λάρισα προς τη Γιάννουλη στην αριστερή πλευρά, διαμορφώσεις στους χαρακτηρισμένους πεζόδρομους δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης σε 4 οικοδομικά τετράγωνα, από την οδό 25 Νοέμβρη έως τον δεύτερο κάθετο πεζόδρομο μετά την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Οι διαμορφώσεις με επιστρώσεις από κυβόλιθους και πλάκες τσιμέντου αφορούν συνολικά 7 οικοδομικά τετράγωνα, και περιλαμβάνουν ουσιαστικά διαχωρισμό κινήσεων με επιστρώσεις διαφορετικού είδους και χρώματος. Η αρχιτεκτονική σύνθεση περιλαμβάνει τη δημιουργία λωρίδας πλάτους 3,50 μ για την πιθανή κυκλοφορία ασθενοφόρων, πυροσβεστικής, οχημάτων για τη φορτοεκφόρτωση κ.α., με επίστρωση από κυβόλιθους. Το υπόλοιπο πλάτος του πεζόδρομου περιλαμβάνει τη διαμόρφωση σειράς χώρων πρασίνου, δενδροστοιχίας και φωτιστικών σωμάτων σε πλάτος 1,20μ, και λωρίδα πλάτους 3,00μ περίπου δίπλα στην οικοδομική γραμμή για την αποκλειστική διέλευση πεζών, επιστρωμένη με χρωματιστές πλάκες τσιμέντου και λωρίδα με πλάκες για άτομα με προβλήματα όρασης. Η σημερινή μικρή νησίδα που διαχωρίζει τη κίνηση στη κεντρική οδό από τους πλαϊνούς πεζόδρομους, διαπλατύνεται κατά 1.00 μ, ώστε στο συνολικό νέο πλάτος της νησίδας (1,50 μ) να φυτευτεί δενδροστοιχία με πράσινο για να διαχωρίσει με ασφάλεια τον πεζόδρομο από τη κίνηση των οχημάτων.
• ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ με Π/Υ 985.000 ευρώ
Η πράξη αφορά στην ανάπλαση – διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην ανάπλαση της πλατείας Αμπελοκήπων (ΟΤ 133) στη συνοικία Βαρόσι, στην ανάπλαση της πλατείας Υδάτων (ΟΤ 316Α) έναντι του παλιού τελωνείου και του πεζοδρόμου που εφάπτεται σε αυτή, στη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. Γ299 και των όμορων αυτού πεζοδρόμων στην νοτιοανατολική και νοτιοδυτική πλευρά του Λυκείου Ελασσόνας.
Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου Ελασσόνας που αφορά στην εφαρμογή του σχεδίου πόλης Ελασσόνας και στην υλοποίηση των χρήσεων που αυτό προβλέπει. Η πλατεία Αμπελοκήπων χρήζει συνολικής επέμβασης διότι είναι κατασκευασμένη εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι πλέον ελκυστική και λειτουργική για τους πολίτες. Η πλατεία Υδάτων και ο πεζόδρομος δίπλα σε αυτή βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της πόλης απέναντι από το παλιό τελωνείο με υποτυπώδη διαμόρφωση και δεν προσφέρονται για χρήση από τους κατοίκους της περιοχής. Ο χώρος στάθμευσης και οι πεζόδρομοι νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του λυκείου Ελασσόνας, αν και αποτελούν σημαντικούς χώρους για την περιοχή και για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Λυκείου είναι πλήρως αδιαμόρφωτοι. Με το έργο επιτυγχάνεται αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης εντός του αστικού χώρου. Γίνεται αναβάθμιση του δομημένου χώρου μέσω των παρεμβάσεων ανάπλασης. Ο συνολικός χώρος που αναπλάθεται είναι 7.500τ.μ.. περίπου Το έργο έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Αναδεικνύεται και αναβαθμίζεται η περιοχή όπου βρίσκεται το παλιό τελωνείο ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί ως αξιοθέατο της πόλης.
• ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ με Π/Υ 1.200.000 ευρώ
Η πράξη αφορά στην ανάπλαση τεσσάρων κοινοχρήστων χώρων στην πόλη της Καλαμπάκας, που αναλύονται ως κάτωθι:
1. Στο Ο.Τ. 187 που βρίσκεται στις νοτιοανατολικές παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος Καλαμπάκας, δημιουργείται ένα δημόσιο πάρκο, που στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης και χώρο αναψυχής για τους δημότες της Καλαμπάκας και όχι μόνο. Αποτελείται από έναν περιφερειακό και ένα κεντρικό άξονα κυκλοφορίας, μια κεντρική πλατεία, που σηματοδοτείται από μια φυτεμένη ράμπα, τμήμα της οποίας στεγάζει τους χώρους υγιεινής, και μια περιφραγμένη παιδική χαρά στην καρδιά του πάρκου. Επίσης περιλαμβάνει μια υπαίθρια σκακιέρα, έναν χώρος άθλησης ενηλίκων, έναν στεγασμένο χώρο για τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) και μια μικρή πλατεία ελλειψοειδούς κάτοψης στο ψηλότερο σημείο του τεχνητού λόφου νοτιοανατολικά.
2. Ανακατασκευή πεζοδρομίων αριστερά και δεξιά της οδού Σιδηροδρόμου, μήκους 200,00 μ. περίπου, από την είσοδο της πόλης Καλαμπάκας (οδός Πίνδου) έως την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τα πεζοδρόμια διαμορφώνονται με το υπάρχον πλάτος 2,50 μ εκατέρωθεν, ενώ κατασκευάζεται λωρίδα όδευσης τυφλών και ράμπες για ΑΜΕΑ. Η πλακόστρωση κατασκευάζεται από κυβόλιθους χρωματικής απόχρωσης γκρι και προβλέπεται η εγκατάσταση δικτύου οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED, όμοια με τα υπάρχοντα φωτιστικά της οδού Τρικάλων.
3. Αισθητική αποκατάσταση των σκαλοπατιών της οδού Σκαρλάτου, σε συνέχεια του πεζόδρομου έμπροσθεν της Κωστάντειου Σχολής, τα οποία οδηγούν στο δρόμο προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Καλαμπάκας καθώς και ηλεκτροφωτισμό του πεζοδρόμου, τοποθέτηση χειρολισθήρα για τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και τοποθέτηση δίφωτων φωτιστικών, παραδοσιακού τύπου.
4. Αναβάθμιση παιδικής χαράς, στο Ο.Τ. 287, οδός Καλοστύπη και Αναλήψεως. Ο εξοπλισμός που έχει επιλεγεί, περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων. Μετά την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων, η παιδική χαρά θα διαθέτει δύο εισόδους κοινού, ζώνη όδευσης στο εσωτερικό της, κατάλληλο και επαρκή φωτισμό, επαρκή αριθμό καθισμάτων για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, φυσικά σημεία σκίασης προστατευμένα από τον ήλιο και τη βροχή, καλάθια απορριμμάτων, σύστημα αποτροπής εισόδου αδέσποτων ζώων, ζώνες πρασίνου, πινακίδα εισόδου, μεταλλική περίφραξη. Ο περιβάλλων χώρος της Παιδικής χαράς διαμορφώνεται κατάλληλα, με την πλακόστρωση των περιμετρικών πεζοδρομίων, την επένδυση του περιμετρικού τοιχίου επί της οδού Αντ. Καλοστύπη με πέτρα και την κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ στην είσοδο επί της οδού Αναλήψεως.
Η πόλη της Καλαμπάκας δεν διαθέτει ανοικτούς δημόσιους χώρους για την άθληση και αναψυχή των πολιτών της, ενώ η αναλογία κατοίκων / πρασίνου είναι σε ποσοστά χαμηλότερα του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Καλαμπάκας αν και αποτελεί σημαντικό εθνικό πόλο τουριστικής έλξης (λόγω των Μετεώρων και προσφάτως του σπηλαίου της Θεόπετρας), εντούτοις δεν διαθέτει στο αστικό του περιβάλλον εκείνους τους κοινόχρηστους χώρους που βελτιώνουν την αισθητική του τοπίου και προσδίδουν νέες ενεργητικές – δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες αυξάνουν την ελκυστικότητα του αστικού κέντρου και το χρόνο παραμονής των επισκεπτών. Για τους ανωτέρω λόγους, κρίνεται αναγκαία η υλοποίηση της πράξης, προκειμένου να επιτευχθούν η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αύξηση της ελκυστικότητας του αστικού κέντρου.
• ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο.Τ. 87 ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ με Π/Υ 1.064.000 ευρώ
Η πράξη αφορά Η πράξη αφορά σε λειτουργικές παρεμβάσεις στον κοινόχρηστο χώρο του Οικοδομικού Τετραγώνου 87 που βρίσκεται κεντρικά στον οικισμό του Παλαμά, καθώς και σε παρεμβάσεις στις προσβάσεις και στα πεζοδρόμια αυτού. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:
Καθαίρεση υπαρχόντων πλακοστρώσεων, τσιμεντόστρωσης υπό των πλακοστρώσεων, κρασπέδων, συντριβανιού, βρύσης, ιστών φωτισμού. Κατασκευή νέων κρασπέδων επί της οδού Παπάγου, νέων κρασπέδων για την οριοθέτηση των παρτερIών της πλατείας, τσιμεντόστρωση της επιφάνειας της πλατείας και των πεζοδρομίων του Ο.Τ. 87 με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα C16/20. Κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού. Κατασκευή νέου συντριβανιού στο κέντρο της πλατείας, βρύσης και ημικυκλικού καθιστικού από οπλισμένο σκυρόδεμα. Πλακόστρωση της επιφάνειας της πλατείας με πλάκες φυσικού φλογισμένου γρανίτη και χτυπητές πλάκες σκυροδέματος. Κατασκευή ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών επί της πλατείας και των πεζοδρομίων. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, περγκολών, καθιστικών και δοχείων απορριμμάτων.
Με την πράξη αποδίδεται στους χρήστες της υφιστάμενης πλατείας ένας χώρος που θα άρει το πρόβλημα επικινδυνότητας και θα διασφαλίζει την προσβασιμότητα όλων των ατόμων.
• ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΙΙ (ΟΔΟΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΟΔΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ, Ο.Τ. Γ118Β) με Π/Υ 1.200.000 ευρώ
Η πράξη αφορά αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων στη βορειοδυτική ενότητα της πόλης συνολικής επιφάνειας 7.887,07 τ.μ. και στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου συνολικής επιφάνειας 7.471,80 τ.μ., σύμφωνα με την εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί πλατεία γειτονιάς στο Ο.Τ. Γ118B , θα γίνει ανάπλαση των πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά εδαφοκάλυψης, θα τοποθετηθούν δένδρα για να επιτευχθεί η κατάλληλη σκίαση τους ανάλογα με την εποχή, θα υπάρξουν αναμονές για τους κάδους απορριμμάτων και θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα. Τα πεζοδρόμια θα ανακατασκευαστούν για την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών και θα διασυνδεθεί με ασφαλή τρόπο η βορειοδυτική ενότητα της πόλης με το κέντρο. Θα γίνουν οι ακόλουθες επεμβάσεις: Α) Στο Ο.Τ. Γ118Β, θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες : αφαίρεση φυτικής γης, επιχώσεις, πλήρωση με φυτική γη για την δημιουργία παρτεριών, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δένδρων και θάμνων και εργασίες φωτισμού.Β) Στις οδούς Λαμίας, Παπαφλέσσα, Βουλγαροκτόνου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης των πεζοδρομίων με αφαίρεση φυτικής γης, κατασκευή επιχωμάτων, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση οδηγoύ τυφλών, τοποθέτηση δένδρων και φωτιστικών δωμάτων, καθώς και άρδευσης.
Η υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής παρέμβασης και η θέση της δίπλα σε σχολικές μονάδες υπαγορεύει την ανάπλαση της ώστε η πόλη να αναπτυχθεί με βασικό άξονα την οικολογία και τη δημιουργία βιώσιμων και ασφαλών δημόσιων χώρων για τους πολίτες. Η παρέμβαση δίνει το δικαίωμα ασφαλούς μετακίνησης και κυκλοφορίας σε όλους τους δημότες, καθώς ο σχεδιασμός του έργου ενσωματώνει τις προδιαγραφές σχεδιασμού για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το