Τοπικά

Ανανεώνονται 59 συμβάσεις από τον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ

Απόφαση για ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 59 συνολικά ατόμων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» περιόδου 2019 – 2020, έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ. Να αναφερθεί ότι τα 59 άτομα απασχολούνται σε δομές της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιοι και πλήρους απασχόλησης, ενώ η ανανέωση των συμβάσεων θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, για τη συνέχιση του προαναφερόμενου προγράμματος.

Να αναφερθεί ότι τα 59 άτομα απασχολούνται στις παρακάτω ειδικότητες ως εξής:
Ένας Ζωγράφος ΠΕ, επί ωρομισθία, ένας Θεατρολόγος ΠΕ, επί ωρομισθία, δύο Εκπαιδευτών Δημοτικής Εκπαίδευσης, πλήρους απασχόλησης, ένας Γυμναστών ΠΕ, επί ωρομισθία, τέσσερις Βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ, πλήρους απασχόλησης, ένας Μουσικός (με πτυχίο φυγής – αρμονίου) ΤΕ, πλήρους απασχόλησης, οχτώ Βοηθοί Νηπιαγωγών – Βρεφονηπιοκόμων ΔΕ, πλήρους απασχόλησης, δώδεκα Βοηθοί Βρεφοκόμων ΔΕ, πλήρους απασχόλησης, έξι Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ΔΕ, πλήρους απασχόλησης, ένας Μάγειρας ΔΕ, πλήρους απασχόλησης, ένας Εκπαιδευτών Κεραμικής ΔΕ, επί ωρομισθία, 21 Καθαριστών/τριων ΥΕ, πλήρους απασχόλησης.
Σύμφωνα με την απόφαση θα γίνει ανανέωση στο σύνολο των προαναφερόμενων συμβάσεων. Όσον αφορά στις ειδικότητες των Εκπαιδευτών Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΕ και Γυμναστή ΠΕ, λόγω της δραματικής μείωσης των παιδιών στις συγκεκριμένες δραστηριότητες από 60 σε 15 σε όλο το οκτάωρο και της επακόλουθης μείωσης των αναγκών απασχόλησης προσωπικού, κρίνεται απαραίτητη η μετατροπή του ωραρίου απασχόλησης των προαναφερθέντων ειδικοτήτων και πιο συγκεκριμένα ως εξής:

1) Δύο Εκπαιδευτών Δημοτικής Εκπαίδευσης, από πλήρους απασχόλησης σε ωρομίσθιους (έως 20 ώρες εβδομαδιαίως έκαστος)
2) Ένας (1) Γυμναστών ΠΕ, ωρομίσθια από 1 έως 5 ώρες εβδομαδιαίως (ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων παιδιών στη συγκεκριμένη δραστηριότητα).
Σύμφωνα με την εισήγηση «ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η ανανέωση των προαναφερόμενων συμβάσεων είναι για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των ήδη συμμετεχόντων παιδικών σταθμών και Κ.Δ.Α.Π. στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» περιόδου 2019-2020.
Η ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων θα βαρύνει Κωδικούς του προϋπολογισμού έτους 2019 «Τακτικές αποδοχές νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα)», με ποσό ύψους 222.901,40 ευρώ, ενώ οι «Εργοδοτικές εισφορές έκτακτου προσωπικού» θα ανέλθουν στο ποσό των 57.246,12 €.
Ανάλογες πιστώσεις θα προβλεφθούν στους αντίστοιχους Κ.Α. δαπανών του προϋπολογισμού έτους 2020.

Πρόσληψη ηθοποιών
Στο μεταξύ, για την πραγματοποίηση της τρίτης θεατρικής παραγωγής στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης 2018 – 2020, το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε την πρόσληψη έξι ηθοποιών ΔΕ για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία πρόσληψης και για τρεις μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το