Ελλάδα

Ανανεώνονται 4.000 συμβάσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ

Ανανεώνονται οι συμβάσεις 4.000 νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, διοικητικών υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται στο ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία, όπως ανακοινωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν κενά στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε αυτό συνετέλεσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, μιας και οι εργαζόμενοι προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού».

Και συμπλήρωσε:
«Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ. σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως αν αποχωρούσαν αυτοί οι 4000 εργαζόμενοι, το ΕΣΥ θα βυθιζόταν ακόμη περισσότερο στο προβλημα των ελλείψεων προσωπικού.

Άλλωστε με βάση τα στοιχεία, σήμερα από τα δημόσια νοσοκομεία λείπουν τουλάχιστον 10.000 με 15.000 εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι καλύπτουν βασικά κενά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το