Τοπικά

Αναμόρφωση προϋπολογισμού για τις αποκαταστάσεις ζημιών

Εκτάκτως συνεδρίασε το πρωί δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Το κατεπείγον της συνεδρίασης, έγκειται στο γεγονός της αποκατάστασης ζημιών και κάλυψης αναγκών διαχείρισης της πυρκαγιάς Ιουλίου 2023 και της πλημμύρας Σεπτεμβρίου 2023 (DANIEL) στο Δήμο Βόλου, καθώς και της λήψης μέτρων στήριξης των πληγέντων.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. προχώρησε στην 24η αναμόρφωση προϋπολογισμού. Έτσι έγινε αναμόρφωση του κωδικού που αφορά μέτρα πρόληψης αποκατάστασης ζημιών και κάλυψη αναγκών διαχείρισης της πυρκαγιάς Ιουλίου και της πλημμύρας Σεπτεμβρίου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΕΣ 2021-2025 με 5,78 εκ. ευρώ και αναμορφώθηκαν κωδικοί που αφορούν την απασχόληση μηχανημάτων της υπηρεσίας Πρασίνουν για τις ανάγκες διαχείρισης της πλημμύρας, για την προσωρινή αποκατάσταση της πρόσβασης και βατότητας που προκλήθηκε από την κακοκαιρία Daniel, για συντήρηση και επισκευή κτιρίων λόγω της πυρκαγιάς, για συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων λόγω της πλημμύρας, καθώς και για τον έκτακτο καθαρισμό λόγω κακοκαιρίας, πυροπροστασίας, πολιτικής προστασίας και καθαρισμοί λοιπών χώρων λόγω της πλημμύρας.
Στη αναμόρφωση περιλαμβάνονται και κωδικοί για προμήθειες αναλωσίμων, και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και κωδικοί για την αποκατάσταση ζημιών σε σχολικά και δημοτικά κτίρια στη ΔΕ Νέας Αγχιάλου αλλά και αποκαταστάσεις ζημιών σε λεβητοστάσια σχολικών κτιρίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε και στην 12η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος προκειμένου να ενταχθούν νέες υπηρεσίες και προμήθειες για την αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2023 και την θεομηνία Daniel στο Δήμο Βόλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Τέλος, εγκρίθηκε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης έτους 2023 σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ δεν θα χρεωθούν για την όποια κατανάλωση νερού πραγματοποιήσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ταλούλα Γουίλις: Μίλησε για την ψυχαναγκαστική διαταραχή από την οποία πάσχει – Σκαλίζει το δέρμα της

Η Ταλούλα Γουίλις, μίας από τις κόρες του Μπρους Γουίλις, μίλησε για το πρόβλημα υγείας…

16 Ιουνίου 2024

Η δύναμη των λέξεων και πώς μάς επηρεάζουν

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ Η γλώσσα αποτελεί το μέσο επικοινωνίας του ανθρώπου, τον τρόπο της έκφρασής…

16 Ιουνίου 2024

Η Ευφυΐα της Ανθεκτικότητας: Δεξιότητες με ευφυΐα για αντιμετώπιση  προκλήσεων και προώθηση προσωπικής ανάπτυξης

      Της  Ράνιας Γάτου Ποιήτριας, Δοκιμιογράφου,  Εικαστικού   Στην εποχή μας, η ανθεκτικότητα αποτελεί μία…

16 Ιουνίου 2024

«Δεν Θα Ξεχάσουμε Ποτέ!»

Του Πασχάλη Δήμου, συμβούλου Εκπαίδευσης Δασκάλων Μαγνησίας Ειδική έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την 50ή Μαύρη…

16 Ιουνίου 2024

Μνήμη γιατρού Καραμάνη –  Η ζωή του και το σανατόριο

    Γράφει ο  ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΓ. ΒΟΛΙΩΤΗΣ, e-mail: volvla@otenet.gr   «Ο γιατρός ενίοτε θεραπεύει, συχνάκις…

16 Ιουνίου 2024

Παρουσίαση βιβλίου της Λιλής Τσουρνάβα – Κουτσορίζωφ «Μαγνησίας Περίπατοι»

Το βιβλίο της Λιλής Χ. Τσουρνάβα - Κουτσορίζωφ «Μαγνησίας περίπατοι» θα παρουσιαστεί στον Βόλο την…

16 Ιουνίου 2024