Τοπικά

Αναμένουν ενισχύσεις οι αγρότες στο Αερινό

Στην πλατεία του Αερινού βρίσκεται παραταγμένος για δεύτερη ημέρα μικρός αριθμός τρακτέρ από τις περιοχές του Βελεστίνου, του Αλμυρού και της Ζαγοράς, στο πλαίσιο των φετινών κινητοποιήσεων των αγροτών. Οι αγροτοσυνδικαλιστές εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων θα αυξηθεί ώστε να ληφθεί απόφαση καθόδου στον κόμβο Αερινού, ενώ μετά το παναγροτικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο διοργάνωσης κινητοποίησης στην πόλη του Βόλου.

«Αναμένουμε και άλλα αγροτικά μηχανήματα από το Βελεστίνο και τον Αλμυρό στην πλατεία του Αερινού και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία μπλόκου στον ομώνυμο κόμβο, κάτω από την ΠΑΘΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκ. Αγγελής.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «κομβικό θα είναι το συλλαλητήριο στην έκθεση Agrotica το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Θα μεταβούμε και εμείς με πούλμαν που θα μισθώσουν οι συνάδελφοι από τη Ζαγορά, για να διαμαρτυρηθούμε τόσο για το υψηλό κόστος παραγωγής, όσο και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, αλλά και τον κίνδυνο μείωσης των οικονομικών ενισχύσεων των αγροτών από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μετά τη Θεσσαλονίκη θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο διοργάνωσης συλλαλητηρίου στον Βόλο σε συνεννόηση με τους συναδέλφους από τον Αλμυρό και τη Ζαγορά» προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού-Σούρπης Στ. Γλιάτης ανέφερε πως «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβούν στο Αερινό και άλλα αγροτικά μηχανήματα από την περιοχή του Αλμυρού, ώστε στη συνέχεια να δούμε ποια μορφή θα πάρει η φετινή κινητοποίηση. Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις των συναδέλφων στα χωριά ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου και να πιέσουμε τους αρμόδιους για την επίλυσή τους».
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες της περιοχής Αλμυρού και Σούρπης για να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Να αναφερθεί ότι η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με μισθωμένα πούλμαν, τα οποία θα ξεκινήσουν από τον Αλμυρό και τον Βόλο σε ώρα που θα ανακοινωθεί από τους επικεφαλής αγροτοσυνδικαλιστές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το