Τοπικά

Aναμένουν τη μονιμοποίησή τους 65 πυροσβέστες από τη Μαγνησία

Οι άδειες και οι ημερήσιες αναπαύσεις ξεκινούν από σήμερα για 41 πυροσβέστες από τη Μαγνησία και συγκεκριμένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και τα  κλιμάκια Αλμυρού, Αργαλαστής, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Πρόκειται για τους πυροσβέστες που σύμφωνα με την προκήρυξη με την οποία είχαν μπει στο Σώμα, θα μονιμοποιούνταν μετά την πενταετία. Με απόφαση του Αρχηγείου που εστάλη χθες αργά το βράδυ, οι πυροσβέστες αυτοί ξεκινούν από σήμερα και μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου τις άδειες τους και τα ρεπό τους ενώ αναμένουν να κινηθούν οι διαδικασίες και να τροποποιηθεί ο νόμος για να μονιμοποιηθούν.
Η μονιμοποίηση αφορά τους πυροσβέστες που είχαν προσληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2012 και χθες Πέμπτη έληξαν οι συμβάσεις τους χωρίς να ανανεωθούν ή να μονιμοποιηθούν, όπως προβλέπεται η σχετική νομοθεσία με νόμο του 2011.
Η διάταξη με την οποία οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία τους μέχρι τη μονιμοποίησή τους αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Τρίτη.
Κανονικά συνεχίζουν σήμερα στις υπηρεσίες τους οι 31 πυροσβέστες από τη Μαγνησία πενταετούς υποχρέωσης καθώς ανανεώνεται η σύμβασή τους για άλλα πέντε χρόνια.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ. ΠΕ. Βόλου υπηρετούν 32 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Από αυτούς οι 8 συνεχίζουν σήμερα κανονικά την εργασία τους και οι υπόλοιποι 24 που αναμένουν τη μονιμοποίησή τους ξεκίνησαν από σήμερα άδειες ενώ άλλοι πήραν τα ρεπό τους.

 

 

Γ. Καλτσογιάννης:Να μη  χαθεί ούτε μια θέση πυροσβέστη στη Μαγνησία

Σε δήλωσή του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., π. Αντιπεριφερειάρχης  και δικηγόρος Γιώργος Καλτσογιάννης ζητά να μην χαθεί καμία θέση πυροσβέστη στη Μαγνησία.

“Η κυβέρνηση απειλεί να στείλει στην ανεργία 75 και πλέον πυροσβέστες της Μαγνησίας που τόσα χρόνια προσφέρουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, αδιαφορώντας αν έχουν ριχθεί πολλές φορές στην μάχη της κατάσβεσης στην πυρκαγιά, αλλά και αντιμετώπισης άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις των πυροσβεστών τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δίνει αόριστες δεσμεύσεις ότι το ζήτημα τους θα αντιμετωπιστεί. Από λόγια όμως μας έχουν χορτάσει, παροιμιώδης άλλωστε είναι η δέσμευσή τους ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τελικά υπέγραψαν το τρίτο και επαχθέστερο.

Το Πυροσβεστικό Σώμα της Μαγνησίας έχει ανάγκη από τους πενταετείς πυροσβέστες που προσφέρουν πολλαπλά στα κλιμάκια εντός και εκτός πόλης μεταβαίνοντας ανά πάσα στιγμή στο τόπο των πυρκαγιών και όπου το καθήκον τους καλεί.

Είναι προς το δημόσιο συμφέρον η μη αποδυνάμωση σε ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής, ενώ η  πολιτεία θα πρέπει να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία σε μια κατηγορία εργαζομένων που προσφέρουν και θα προσφέρουν ουσιαστικά.

Γι’ αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση πυροσβέστη και κανένας να μην οδηγηθεί στην ανεργία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το