Τοπικά

Αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του Αχιλ. Μπέου – Στα χέρια του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης το βούλευμα “Θ”

Μπέος

Εξελίξεις στο θέμα της αργίας του Δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου αναμένεται πως θα υπάρξουν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών βρίσκεται στα χέρια του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας. Κρίσιμη ημερομηνία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θεωρείται η 27η Σεπτεμβρίου, κατά την οποία λήγει η προθεσμία για να κριθεί η αίτηση άρσης των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον Αχ. Μπέο, η οποία έχει κατατεθεί από τον ίδιο στις αρχές του μήνα στο Εφετείο Αθηνών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τη στιγμή που απορριφθεί η αίτηση για την άρση των περιοριστικών όρων ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί σε αργία ο Δήμαρχος Βόλου, με την υπογραφή διαπιστωτικής πράξης από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη στα χέρια του το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο ο Αχ. Μπέος παραπέμπεται σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το βούλευμα ο Δήμαρχος Βόλου θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με άλλους 84 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατηγορούμενος για βαρύτατα κακουργήματα, όπως σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Επίσης, με το πολυσέλιδο βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ διατάσσει το χωρισμό της υπόθεσης για περαιτέρω διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης αναφορικά με μερικότερες πράξεις, όπως «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αχ. Μπέος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στο θέμα της αργίας του από το δημαρχιακό αξίωμα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «για να τεθεί σε αργία το βούλευμα πρέπει να καταστεί αμετάκλητο. Υπάρχει σε εξέλιξη νομική διαδικασία από νομικούς μου και αν το βούλευμα γίνει αμετάκλητο τότε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι υποχρεωμένος να με θέσει σε αργία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το