Ελλάδα

Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι – Ήθελαν νεκρούς

Την ανάληψη της ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι αναλαμβάνει μια αναρχική ομάδα που υπογράφει ως «Εικονοκλαστική Σέχτα» αναφέροντας πως ήθελαν νεκρούςκαι υπογραμίζοντας ότι την επόμενη φορά θα το πετύχουν.
Η οργάνωση, που μετρά όπως σημειώνει, έναν χρόνο ζωής, ανάρτησε το κείμενο σε ισπανική ιστοσελίδα πριν από τρεις ημέρες και μάλιστα στα ελληνικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν: «Την Πέμπτη, 27 Δεκέμβρη αφήσαμε μια βόμβα στην πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Διονύσιου, στην καρδιά της Αθήνας. Στη μέση της πιο “ασφαλούς” και ελεγχόμενης γειτονιάς και την στιγμή που υπήρχε μια τρομο-υστερία, εισβάλαμε και φύγαμε από την περιοχή χωρίς κανένα πρόβλημα, καταστρέφοντας όλες τους τις φαντασιώσεις για ασφάλεια».
Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται πως ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από ένα κουτάκι αναψυκτικού γεμάτο με πυρίτιδα και κολλημένα καρφιά επάνω του.

Συγκεκριμένα, γράφει: «Το χριστουγεννιάτικο μας δώρο ήταν φτιαγμένο από ένα κουτί που περιείχε ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού γεμάτο με πυρίτιδα το οποίο είχε πάνω του κολλημένα καρφιά και ήταν δεμένο με σύρμα πάνω σε 2 μπουκάλια γεμάτα βενζίνη (500ml και το άλλο με 250ml). Ο μηχανισμός είχε διπλό σύστημα ενεργοποίησης, ένα με ρολόι που είχε το ρόλο του πυροκροτητή και ένα άλλο σαν παγίδα το οποίο ήταν φτιαγμένο έτσι, ώστε να ενεργοποιηθεί με το άνοιγμα του».
Το κείμενο της προκήρυξης βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Μάλιστα, στην προκήρυξη σημειώνουν ότι δεν ήταν ένα συμβολικό χτύπημα, καθώς όπως αναφέρουν «ο σκοπός μας ήταν η έκρηξη την στιγμή που η προβλεπόμενη θρησκευτική λειτουργία θα ξεκινούσε το πρωί, είτε με τον χρονοδιακόπτη είτε αν θα το άνοιγε κάποιος, ελπίζοντας να προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά που θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο παπά και/ή στο κοπάδι των πιστών».

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το