Τοπικά

Ανάληψη ευθύνης για τα γκαζάκια σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα

Με μια ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «indymedia» η συλλογικότητα «Α/Α» αναλαμβάνει την ευθύνη για το συμβάν που καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας όταν και τοποθετήθηκαν γκαζάκια σε εξωτερικό χώρο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Μανδηλαρά στη Λάρισα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ξημερώματα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου τοποθετήσαμε δύο γκαζάκια στο υποκατάστημα της τραπεζας Πειραιώς στην Τρίγωνη πλατεια της Λάρισας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα. Ο Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου απεργία πείνας διεκδικόντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλού , όπου εξέτιε για δώδεκα χρόνια την ποινή του για την συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη , η οποία καταμετρά πολλές επιθέσεις σε τραπεζικούς και όχι μόνο στόχους , ληστείες , εμπρησμούς και 23 δολοφονίες βασανιστών της χούντας , εφοπλιστών, πολιτικών, στρατιωτικών και διοικητικών προσώπων διεθνών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τα τελευταία 2,5 χρόνια παρέμεινε στις αγροτικές φυλακές Βόλου από όπου απήχθει , με τις εντολές της Σοφίας Νικολάου, γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, και οδηγήθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Η τρέχουσα απεργία πείνας ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με το αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλού , όπως άλλωστε και προβλεπόταν. Είναι η πέμπτη απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο φυλακισμένος σύντροφος και αγωνιστής, με την κατάσταση υγείας του να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Χρησιμοποιώντας ως έγκλειστος το τελευταίο όπλο αντιπαράθεσης με το υπάρχον που του απέμεινε το σώμα του, γίνεται ο ίδιος η άβολη ,για κάποιους, υπενθύμηση των δύο κόσμων που βρίσκονται σε σύγκρουση, της αένας ενσυνείδητης εξεγερσιακής λύσσας που πλανιέται πάνω από τα σαθρά καταπιεστικά θεμέλια μιας κοινωνίας που χτίζοντας φυλακές και επενδύοντας στις κατασταλτικές τεχνολογίες επιτήρησης και πειθάρχησης αποπειράτε να αποκρύψει τις συγκρούσεις και τις αστάθειες στο εσωτερικό της.

Οι κυρίαρχες αφηγήσεις ,με ‘’ειδήμονες’’ κάθε είδους, επιχειρούν να προσδόσουν ένα ‘’εκδημοκρατισμένο’’ πρόσωπο στα σωφρονιστικά ιδρύματα ,παρουσιάζοντάς τα ως ‘’μέσα’’ επανένταξης και χριστιανικού τύπου μετάνοιας για τις ποινικοποιημένες πράξεις των φυλακισμένων. Στην περίπτωση οστώσο της κρατικής διαχείρισης των πολιτικών κρατουμένων αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αληθινή φύση του εγκλεισμού και του τιμωρητικού/εκδικητικού ρόλου που διαδραματίζει αυτός ο θεσμός στις σύγχρονες κοινωνίες , με τους/τις έγκλειστους να υπόκεινται σε ένα καθεστώς απο-ανθρωποποίησης, απογυμνωμένοι/ες από κάθε βεβαιότητα νομικού καθεστώτος που ορίζεται και άρεται από την εκάστοτε εξουσία , εκδιωμένοι/ες ως ‘’τέρατα’’ που διολίσθησαν από τον χωροχρόνο της αιματοβαμμένης ομαλότητας καταγγέλοντας και απαξιώνοντας την ως την μόνη οδό ύπαρξης.

Όλη αυτή η στρατηγική απόπειρα εξόντωσης του Δ. Κουφοντίνα, από την πλευρά του κράτους, με σκοπό η κυβέρνηση Ν.Δ. να πάρει άλλο ένα παράσημο ‘’πάταξης της ανομίας’’,πραγματοποιείται με φόντο άλλη μια κρατική δολοφονία τον περασμένο χρόνο , του Β. Μάγγου, και την μαζική, βίαιη καταστολή όποιου/ας στέκεται εμπόδιο στην κανονικότητά τους. Αυτή η συνθήκη μας καθιστά υπέυθυνους/ες να μην αφήσουμε καμία/κανένα άλλο μόνο στα χέρια του κράτους και να αντεπιτεθούμε.Η κρισιμότητα της κατάστασης τόσο μέσα όσο και έξω από τα κελιά απαιτεί την αναχαίτηση των φιλοδοξιών για πλήρη καθυπόταξη των ανατρεπτικών εστιών και του χειραφετικού λόγου, απαιτεί την αλλαγή στρατοπέδου του φόβου και της ενοχής προς τους συντηρητές των θανατοπολιτικών που εφαρμόζονται σε ευρεία κλίμακα, απαιτεί την κατάλυση των βεβαιοτήτων που τρέφουν τα χαμόγελα των ιθυνόντων στις οθόνες, απαιτεί την ριζοσπαστικοποίηση των αντιστασεών μας.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΜΠΡΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»

Πηγή: larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το