Οικονομία

Ανάκτηση πινακίδων των ΙΧ για ένα μήνα -Πόσο θα κοστίζει

ix-pinakides-708

Το ανακάτεμα της τράπουλας στα Τέλη Κυκλοφορίας το περασμένο Φθινόπωρο δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς ούτε το κύμα της απόσυρσης πινακίδων ανακόπηκε ούτε οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες «παρκαρισμένων» αυτοκινήτων έτρεξαν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, όπως προσδοκούσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα Τέλη παρέμειναν «τσουχτερά».

Αυτό που σχεδιάζει τώρα η Καραγιώργη Σερβίας είναι πιο εντυπωσιακό και αν πάρει την έγκριση των δανειστών, τότε θα λειτουργήσει ως πραγματικό κίνητρο για την ανάκτηση πινακίδων έστω για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες; Ότι, εφόσον ψηφιστεί η διάταξη που σχεδίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους, ανάλογα με το πόσο αντέχει η τσέπη τους. Η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων:

1. Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ , θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ .
2. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
3. Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους , με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του Ι.Χ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ), 427 ευρώ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το