Τοπικά

Ανακομιδή των Λειψάνων Αγίων Γεωργίου και Αποστόλου του Νέου – Μνήμη Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη

 

 

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου τιμά η Εκκλησία μας την Πέμπτη 3/11.

Στην Iερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Αγίου Γεωργίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 2/11, στις 5.30 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, θα υποδεχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας, τα ιερά λείψανα του νεοφανούς Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου. Αμέσως μετά θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μας κ. Ιγνατίου.

Στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία η οποία και θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.

Κατά τη διάρκεια της ενταύθα παραμονής των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες έως και την Κυριακή 6/11 το μεσημέρι, οπότε και θα αναχωρήσουν. Ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της μητροπόλεώς μας, imd.gr.

 

Αγίου Γεωργίου Φερρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσόστομου Παπαδόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίου Αποστόλου του Νέου Αγίου Λαυρεντίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Απόστολου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Μνήμη Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη

Την μνήμη του Νεοφανούς Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 4/11. Για τον λόγο αυτό, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης, όπου την παραμονή Πέμπτη 3/11, από τις 5.00 έως τις 8.30 μ.μ. θα τελεστούν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το