Τοπικά

Ανακοίνωση του συνδυασμού ‘ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ’ για την επίσκεψη του κ.Τριαντόπουλου στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού ‘ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ’ για την επίσκεψη του κ.Τριαντόπουλου στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου αναφέρονται τα εξής:

Το προηγούμενο Σάββατο επισκέφθηκε το Δημαρχείο ο Υπουργός κ.Τριαντόπουλος και είχε ζητήσει να παρευρίσκονται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία. Στη συγκέντρωση παρευρίσκονταν η Αντιπεριφερειάρχης κ.Παπαδημητρίου.

Ακούσθηκαν πολλά και ‘ωραία’ λόγια από τη μεριά του Υπουργού για αποκαταστάσεις, χρηματοδοτήσεις, κονδύλια, αρωγές κλπ. Η Αντιπεριφερειάρχης ήταν λιτή και προσεκτική στην ομιλία της. Ο Δήμαρχος εξέφρασε παράπονα και κατηγόρησε το Υπουργείο για κωλυσιεργία όσον αφορά τη χρηματοδότηση του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών.

Από την πλευρά μας διατυπώσαμε δύο παρατηρήσεις. Παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του Υπουργού ότι ‘δόθηκαν πόροι στους Δήμους’ αναφέραμε το γεγονός ότι τεράστια ποσά κατασπαταλήθηκαν (ή διασπαθίσθηκαν) από τη Δημοτική αρχή σε αμφιβόλου ποιότητας ασφαλτοστρώσεις ως έργα βιτρίνας για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας και μόνο. Μάλιστα επισημάναμε ότι τα κονδύλια αυτά που δόθηκαν στο Δήμο με ενέργειες του κ.Τριαντόπουλου, θα έπρεπε να διερευνάται ο τρόπος διαχείρισής τους. Επίσης, πιστεύουμε ότι ο Υπουργός αν δεν έχει τη νομική ευθύνη, σίγουρα έχει την ηθική ευθύνη για το που και με ποιο τρόπο ξοδεύονται χρήματα που δε βγαίνουν από τη τσέπη του Υπουργού αλλά από τη τσέπη των φορολογουμένων.

Η δεύτερη παρατήρηση μας αφορούσε αυτό καθ’ αυτό το λόγο της συγκέντρωσης. Επισημάναμε ότι έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό έργο αποκατάστασης ακόμη κι αυτά που είναι χαμηλού κόστους. Η τουριστική περίοδος είναι πολύ κοντά και οι επισκέπτες της περιοχής μας θα βρουν τον τόπο διακοπών τους σε κακή κατάσταση και η δυσφήμηση του Νοτίου Πηλίου θα είναι αναμενόμενη. Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό αποτελούν άμεσα ή έμμεσα το σημαντικότερο πόρο των κατοίκων του τόπου μας.

Η παράταξή μας θεωρεί ότι για την αδικαιολόγητη αδράνεια υπεύθυνοι είναι και οι τρεις φορείς: Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος. Ίσως η Περιφέρεια έχει μια μικρή δικαιολογία λόγω αλλαγής προσώπων. Ωστόσο, οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Δήμου είναι ασυγχώρητες. Και ας μη ξεχνάμε την περιβόητη ημερίδα τρεις μήνες περίπου διοργάνωσε ο Δήμος στον Άγιο Γεώργιο με καλεσμένους πολλούς Υπουργούς όπου πάλι ειπώθηκαν πολλά και δειπνήσαν τρεις φορές (!!!) χωρίς όμως κανένα πρακτικό αποτέλεσμα και χωρίς τίποτε να έχει γίνει από τότε. Μάλιστα, σε δημόσια παρέμβασή μας τότε είχαμε αναρωτηθεί ‘που ζουν αυτοί οι άνθρωποι’ εννοώντας ότι οι αποκαταστάσεις έπρεπε να είχαν αρχίσει. Τρεις μήνες πριν!!!

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη και μάλιστα εκφράσθηκε με αγωνιώδη τρόπο στη συγκέντρωση από κάποιους επαγγελματίες που παρευρέθηκαν.

Δυστυχώς, χάθηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό για την αποκατάσταση των ζημιών. Είναι σίγουρο ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι ελάχιστος και λίγα πράγματα προλαβαίνουν να γίνουν. Κυβερνητικοί παράγοντες (= ντόπιοι υπουργοί), Περιφερειακοί παράγοντες και Δημοτική αρχή οφείλουν να δουλέψουν εντατικά για να μπορέσουν ‘να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται’.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Σύλλογος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» για την κοπή δένδρων

Ο Σύλλογος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης…

30 Ιανουαρίου 2024

Έπιασαν δύο Λαρισαίους να πουλάνε ταριχευμένα ζώα – Το τσακάλι, το βιζόν, ο λαγός και η συνδιαλλαγή με τον Αθήναιο

Για παράβαση του Δασικού Κώδικα συνελήφθησαν τρεις άνδρες από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ, καθώς στο…

30 Ιανουαρίου 2024

Κοπή πίτας και περίπατος του Συλλόγου Πολιτών Μαγνησίας

Ο Σύλλογος Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης…

30 Ιανουαρίου 2024

Ολοκληρώνεται το Αθλητικό Κέντρο Στεφανοβικείου

  «Στο τελευταίο στάδιο διαμόρφωσης βρίσκεται ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος στο Αθλητικό Κέντρο Στεφανοβικείου.…

30 Ιανουαρίου 2024

“Δεμένα” στο λιμάνι του Βόλου τα πλοία

"Δεμένα" στο λιμάνι του Βόλου είναι τα πλοία Εξπρες Σκιάθος και Σποράδες Σταρ. Τα πλοία…

30 Ιανουαρίου 2024

Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Την αναστολή λειτουργίας, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, αποφάσισε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, για…

30 Ιανουαρίου 2024