Τοπικά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μαγνησίας για κινητοποιήσεις

Στα πλαίσια στήριξης των κινητοποιήσεων και των ανακοινώσεων των υπόλοιπων Συλλόγων – Ενώσεων της χώρας, ο Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. Μαγνησίας χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Αντιδρούμε και διαμαρτυρόμαστε γιατί μετά από 2,5 χρόνια συνεχόμενης πίεσης και εξαντλητικού άγχους, αποκρυπτογραφώντας κακογραμμένες εγκυκλίους, αποφάσεις και δυσλειτουργικές πλατφόρμες συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία. H A.A.Δ.Ε. , το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας μας φορτώνει συνεχώς με υποχρεώσεις και πρόστιμα, χωρίς οι ίδιες οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Επειδή ο κλάδος μας αφενός απασχολεί όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, αφετέρου δε αποτελεί νευραλγικό πυλώνα για την είσπραξη των φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων αυτής της χώρας, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους υπεύθυνους των παραπάνω υπηρεσιών ότι εάν αυτός ο πυλώνας καταρρεύσει, οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν θα είναι καταστροφικές για την χώρα.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

⦁ Καθιέρωση – θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας – πατρότητας) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

⦁ Κατάργηση ΟΛΩΝ των ορίων του άρθρου 38 του ν. 2873/2000 από τις 50.000€ που είναι σήμερα

⦁ Παράταση στη διαβίβαση των εσόδων έως 30/09/2022 ,καμία επιβολή προστίμου για αποκλίσεις ή τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των myDATA και πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας για ολόκληρο το έτος 2022

⦁ Παράταση των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως 30/09/2022 και καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως μήνα άδειας ,με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων του κλάδου μας.

⦁ Κατάργηση υποχρεωτικότητας επικαιροποίησης στοιχείων για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το