Τοπικά

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εξαγορά εταιρείας αποφοίτων του Τμήματος ΗΜΜΥ

Με ιδιαίτερη χαρά το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πληροφορήθηκε την εξαγορά της εταιρείας Augmenta, την οποία ίδρυσαν το 2017 οι απόφοιτοι του Τμήματος Γεώργιος Βαρβαρέλης και Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, από την CNHi (CNH Industrial) έναντι τιμήματος $110.000.000. Βάσει του τιμήματος η συγκεκριμένη εξαγορά είναι μεταξύ των κορυφαίων 5 εξαγορών εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η CNHi είναι ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής γεωργικού εξοπλισμού στον κόσμο (Case IH, New Holland, Steyr, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων). Η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση και δυναμική περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σε Ελλάδα, όπου είναι εγκατεστημένη όλη η δραστηριότητα έρευνας και ανάπτυξης, και U.S.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

https://media.cnhindustrial.com/NORTH-AMERICA/CNH-INDUSTRIAL-CORPORATE/cnh-industrial-acquires-machine-vision-company-augmenta/s/f2597f77-1265-4138-badb-1cb898672e52

https://www.augmenta.ag/press-releases/augmenta-acquired-by-cnh-industrial

Η σημερινή εξέλιξη, πέρα από την εταιρεία, είναι σημαντική και για το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν όρια στο πού μπορούν να φτάσουν οι φοιτητές του, αξιοποιώντας ως βάση το γνωστικό υπόβαθρο που έλαβαν, και συνδυάζοντάς το με καινοτόμες ιδέες, όραμα, φιλόδοξους στόχους, επιμονή και πολλή δουλειά. Σημειώνουμε ότι, πέρα από τους συνιδρυτές, σημαντικό ποσοστό του τεχνικού προσωπικού της εταιρείας, σε καίριες θέσεις, αποτελείται από απόφοιτους αλλά και εν ενεργεία φοιτητές του Τμήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το