Τοπικά

Ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Μιχ. Κουσκουρίδα για τον προϋπολογισμό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Μιχάλης Κουσκουρίδας, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με την οποία θέλει να καταθέσει τη θέση και την άποψή του για όσα συμβαίνουν στον Δήμου. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Ίσως όλοι γνωρίζετε ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη πραγματικότητα στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με συνέπεια την δυσλειτουργία του Δήμου.
Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου έχασε την πλειοψηφία και την δυνατότητα λήψης αποφάσεων αφού δύο ακόμα μέλη της, οι κύριοι Σκρίμπας Γιάννης και Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος ( στο σύνολο τέσσερις μαζί με τους κ.κ. Κουραβέλα Θύμιο και Παρσά Ευάγγελο), αποφάσισαν να μην στηρίζουν την παράταξη του Δημάρχου για λόγους που οι ίδιοι ανέπτυξαν δημόσια με την ανεξαρτητοποίησή τους.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην υπάρχει δυνατότητα υπερψήφισης του Προϋπολογισμού του 2019, με πιθανές αρνητικές συνέπειες δυσλειτουργίας του Δήμου μας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.
Επειδή ο Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής ακολουθώντας απαρχαιωμένες πρακτικές, με πονηριά και σκοπιμότητα μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες στους δημότες, και κυρίως στους επαγγελματίες – συνεργάτες προμηθευτές του Δήμου, ότι δηλαδή κύριοι υπεύθυνοι για το πρόβλημα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι δεν ψηφίζουν τον προϋπολογισμό, δηλώνω στους δημότες με απόλυτη ειλικρίνεια και υπευθυνότητα τα εξής:

Σύμφωνα με τον νόμο η Δημοτική Αρχή ( πλειοψηφούσα παράταξη) και ο Δήμαρχος, έχουν την απόλυτη ευθύνη για την λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οι ίδιοι βεβαίως έχουν και την απόλυτη ευθύνη να διατηρήσουν την ορθή ενδοπαραταξιακή τους λειτουργία για να διασφαλίζεται η αναγκαία πλειοψηφία και η δυνατότητα λήψης αποφάσεων για κορυφαία θέματα όπως ο Προϋπολογισμός.
Επισημαίνω ότι η ψήφιση  του Προϋπολογισμού συνεπάγεται και ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Δήμαρχο και τη  Δημοτική Αρχή.
Ο δήμαρχος οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στον θεσμό και την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το