Τοπικά

Ανακοίνωση της ΛΑΣ για το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: “Τσίρκο” και “οχετός ύβρεων”

Η ΛΑΣ σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αναφέρει:

Η μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σε «τσίρκο» και σε «οχετό» ύβρεων από τη δημοτική αρχή έχει προφανή στόχο να αποκρύψει την απουσία έργων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Σε μια πόλη χωρίς σχολεία, χωρίς νερό, χωρίς δρόμους, χωρίς καθαριότητα, χωρίς στοιχειώδη πολιτική προστασία των κατοίκων της, η δημοτική αρχή Βόλου έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε «έργα βιτρίνας», που ευνοούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται το κέντρο της πόλης.
Επιπλέον, με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία του οικονομικού ισολογισμού του 2020, η δημοτική αρχή Βόλου έχει μετατρέψει τον Δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% των εσόδων του δήμου είναι ανταποδοτικά τέλη και δημοτικοί φόροι, που επιβάλλει στους δημότες, ενώ μόνο το 40% αποτελούν κρατικές επιχορηγήσεις. Οι «ίδιοι πόροι», που καυχιέται πως επενδύει η δημοτική αρχή είναι διπλή φορολογία, ένα επιπλέον «χαράτσι» δίπλα στους αμέτρητους φόρους που πληρώνουν λαϊκές οικογένειες στην κεντρική διοίκηση.
Επίσης, η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει τον Δήμο Βόλου σε «χαρά» των εργολάβων και των επιχειρηματικών ομίλων, αφού δεκάδες υπηρεσίες έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Παράλληλα οι μισοί, εκατοντάδες, εργαζόμενοι στον δήμο εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με «ψίχουλα».
Αυτήν την πραγματικότητα θέλει με το απεχθές «στυλάκι» της να συγκαλύψει η δημοτική αρχή. Το γεγονός ότι εφαρμόζει με ζήλο την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τον Δήμο σε Α.Ε.
Υστερόγραφο: Και για να μην ξεχνιόμαστε! Είναι αυτοί που «έβαλαν πλάτη» να μετατραπεί η Βόλος σε θάλαμο αερίων με την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών και η Μαγνησία σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο, με την επεξεργασία απορριμμάτων, για τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ – LAFARGE και άλλων «επενδυτών» .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το