Τοπικά

Ανακοινωση της Ένωσης Γυναικών Ζαγοράς

Η Ένωση Γυναικών Ζαγοράς αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Οι αγρότισσες γυναικες προσπαθούν να στηρίξουν το νοικοκυριό και παράλληλα να οργανώσουν το μάζεμα της σοδειάς με όλες τις δυσκολίες πρόσβασης που ακόμα υπάρχουν και με πολλά κτήματα να είναι κατεστραμμένα.
Οι μανάδες ανησυχούν για τα παιδιά τους καθώς για άλλη μια εβδομάδα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η πρόσβαση για τη διέλευση σχολικού λεωφορείου δεν έχει αποκατασταθεί. Παραμένει μεγάλο το πρόβλημα της στήριξης και επιμέλειας των παιδιών καθώς η σοδειά έχει ξεκινήσει.
Υπάρχουν γυναίκες μάνες που δεν πήραν το πολυπόθητο κουπόνι voutcher για τον παιδικό σταθμό, και ψάχνουν να βρουν τρόπους να φροντίσουν τα παιδιά τους.
Είναι υπαρκτό επίσης το ζήτημα της ψυχολογικής υποστήριξης των οικογενειών, των γυναικών αλλά και των παιδιών που παραμένουν σαστισμένα να παρακολουθούν τα γεγονότα που εξελίσσονται.
Αυτά καθώς όλοι βλέπουν ότι ο χειμώνας είναι μπροστά, τα περισσότερα νοικοκυριά δεν έχουν προμηθευτεί ξύλα θέρμανσης.

Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι προστασία των σπιτιών μας, των υποδομών, των δρόμων από την επίσημη πολιτεία δεν υπάρχει.
Αντιπλημμυρικά έργα πάνω από τα χωριά μας δεν έχουμε.
Από την προηγούμενη πλημμύρα του 2018 δεν έχουν πραγματοποιηθεί έργα για την προστασία των οικισμών και των υποδομών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ένωση Γυναικών Ζαγοράς, οι γυναίκες της Ζαγοράς, δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές. Έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας, τους άντρες μας, τους γονείς μας. Οι καταστροφικές συνέπειες στις υποδομές του Δήμου μας, απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μας, την ενεργό συμμετοχή όχι μεμονωμένα αλλά ως σύλλογος ενωμένος με τους υπόλοιπους συλλόγους.
Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τον αγροτικό σύλλογο Ζαγοράς ,τον αγροτικό σύλλογο Μακρυρραχης,τον αγροτικό σύλλογο Πουρίου και τον συνεταιρισμό Ζαγοράς και συμμετέχουμε στην διεκδίκηση των αιτημάτων .Παράλληλα οργανώνουμε το κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται με κάθε τρόπο.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το