Τοπικά

Ανακοίνωση από τους “Ενεργούς Πολίτες Βόλου” για τη ΔΕΥΑΜΒ

Σε ανακοίνωσή τους οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου αναφέρουν:

“Η υπόθεση ΕΡΓΗΛ, μιας ιδιωτικής εταιρείας, απειλεί τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΜΒ και απασχολεί την τοπική κοινωνία για πολλά χρόνια. Έχει τις ρίζες της στις δημαρχίες που διοίκησαν το δήμο πριν αναλάβει η τωρινή και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Επί δημαρχίας Π. Σκοτινιώτη υπήρξε σοβαρή προσπάθεια να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι που αρχικά με πράξεις και στη συνέχεια με παραλήψεις παρέδωσαν το ταμείο της κοινωφελούς επιχείρησης σε κατασχέσεις και αφαιμάξεις που ως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον στην ιδιωτική εταιρεία είχαν δοθεί 12,5 εκατομμύρια ευρώ όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση, αλλά για έργο που δεν έγινε ποτέ.
Η προσπάθεια εκείνη στηρίχθηκε κυρίως στην εμπεριστατωμένη έρευνα της επιτροπής που επόπτευε ο Ηλ. Ξηρακιάς και στην έρευνα που έκανε το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου διαπίστωσε ότι η ΕΡΓΗΛ δεν είχε εκτελέσει τις εργασίες που όφειλε και οι οικονομικές απαιτήσεις της ήταν αναντίστοιχες του έργου που είχε παραδώσει. Αυτό βέβαια, όφειλαν να το έχουν κάνει εγκαίρως οι τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ. Περιέργως δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να τελεσιδικήσουν οι αμφισβητούμενες απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ.
Η πρώτη ενέργεια του Αχιλλέα Μπέου όταν έγινε δήμαρχος ήταν να σταματήσει την δρομολογημένη δικαστικά διαδικασία με το επιχείρημα της έλλειψης εμπιστοσύνης. Ακολούθησαν βαρύγδουπες δηλώσεις ότι δεν θα παραδοθεί στην ιδιωτική εταιρεία ούτε ένα ευρώ. Από το 2018 όμως η ΕΡΓΗΛ πήρε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Κάθε βολιώτικη οικογένεια έχει δώσει δηλαδή μέχρι σήμερα περίπου 500 ευρώ χωρίς να λάβει νερό ή άλλες υπηρεσίες από τη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης.
Χαρακτηριστικό της ανικανότητας να προστατέψουν τη ΔΕΥΑΜΒ ήταν η επανατοποθέτηση στη θέση του διευθυντή, του ίδιου υπαλλήλου που επί των ημερών του δημιουργήθηκε το σκάνδαλο. Τώρα, προεκλογικά, με χρήματα των φορολογουμένων θα δοθούν χρήματα για να εξοφληθεί η ιδιωτική εταιρεία. Κομπάζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα με οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή οι κάτοικοι του Βόλου θα πληρώσουν ως δημότες και την ΕΡΓΗΛ και την εξυγίανση της ΔΕΥΑΜΒ από δημόσιο χρήμα ως φορολογούμενοι.
Για επιστροφή των χρημάτων ούτε λόγος… Αξιοθρήνητοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πανηγυρίζουν ως επιτυχία το νέο σκάνδαλο.
Λίγη ντροπή δε φθάνει”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βία ανηλίκων: Σοκαριστικά τα στοιχεία – Πάνω από 10.500 παιδιά σε παράνομες πράξεις

Το 26% των παιδιών ξεκινά την παραβατική συμπεριφορά στην ηλικία των 8 με 14 ετών,…

1 Απριλίου 2024

Πύργος: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονης

Μία 13χρονη κοπέλα προσπαθεί να ξεφύγει. Την δέρνει με μανία μία 14χρονη μέσα στη μέση…

1 Απριλίου 2024

Οφθαλμίατρος απέκρυψε 161.300 ευρώ αγοράζοντας πανάκριβα ρολόγια

Οφθαλμίατρος κατηγορείται ότι δεν απέκρυπτε χρηματικά ποσά αγοράζοντας ακριβά ρολογιών χειρός. Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής…

1 Απριλίου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Eπικοινωνιακό πυροτέχνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά του…

1 Απριλίου 2024

Φάλαινα εμφανίστηκε σε παραλία της Εύβοιας

Το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό προκάλεσε σε έναν άνθρωπο στην Εύβοια μια φάλαινα φυσητήρας που…

1 Απριλίου 2024

Απάντηση Ακρίτα: Ας με μηνύσει η Μαρέβα Μητσοτάκη, δεν ιδρώνει το αυτί μου

Απάντηση στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που έκανε λόγο για προσφυγή της Μαρέβας…

1 Απριλίου 2024