Τοπικά

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στη Μαγνησία ο πρώην Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πετρουλάκης

Ο Γιώργος Πετρουλάκης είναι πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος.  πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και σήμερα ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, μετά από συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά. . Πρώην Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.  Σπούδασε με  υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Ως υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2003, συμμετείχε σε ομάδες εργασίας για το Κυπριακό και την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Μέλος του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, με αρμοδιότητα την παραγωγή περιεχομένου και κειμένων για τις καμπάνιες του Κινήματος και την ενημέρωση των στελεχών του.

Με μητέρα και σύζυγο από το Βόλο και γιος του γνωστού πτεράρχου Στέλιου Πετρουλάκη, ο γεννημένος το 1974 Γιώργος Πετρουλάκης υπήρξε εμπνευστής και συγγραφέας του περίφημου «Βασικού Σχολιασμού της Επικαιρότητας» και στενότατος συνεργάτης για πολλά χρόνια του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το εξής κείμενο που ζητά από όλα τα στελέχη του Κινήματος ολική επαναφορά:

ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ COMEBACK ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Όταν έχεις την τύχη να σφίξεις τέτοια χέρια ως παιδί, όπως στη φωτογραφία, μερικά πράγματα μάλλον θα πάρουν το δρόμο τους!
Πριν λίγο καιρό συναντήθηκα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Ήθελα να την ενημερώσω για το ενδιαφέρον μου να είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, στη Μαγνησία μου. Στα χώματα που πρωτοπερπάτησα και με έθρεψαν με τόση αγάπη από βρέφος.
Ήταν μια πολύ ζεστή συνάντηση αλλά φυσικά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με τις σωστές διαδικασίες του Κινήματος στο σωστό χρόνο. Και έτσι πρέπει.
Ξεκίνησα συναντήσεις ουσίας με την Γραμματέα και μέλη της Νομαρχιακής Μαγνησίας καθώς και με θεσμικά στελέχη, νυν και πρώην, του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Θα τους δω όλες και όλους, μια ομάδα είμαστε, έτσι σκέφτομαι, έτσι σκεφτόμουν πάντα.
Ελπίζω να καταφέρω να πείσω ότι μπορώ να βοηθήσω ως υποψήφιος.
Ελπίζω το ψηφοδέλτιο στη Μαγνησία να είναι γεμάτο ανθρώπους που θα δώσουν διέξοδο ελπίδας στην ψήφο χιλιάδων συμπολιτών μας.
Σε κάθε περίπτωση θα κάνω τα πάντα για να επανέλθει η Παράταξη σε διψήφια ποσοστά στη Μαγνησία. Αυτό, ειδικά στο πλαίσιο της απλής αναλογικής, σημαίνει ότι η βουλευτική έδρα είναι και πάλι εφικτή.
Ο δρόμος είναι απλός: σε κάθε γωνία του Βόλου και της Μαγνησίας, πόρτα – πόρτα, χωριό – χωριό, να ακούσουμε και να ακουστούμε.
Είναι νωρίς; Το αντίθετο. Δεν υπάρχει «νωρίς» στην πολιτική. Αν η επαφή δεν είναι καθημερινή, ζωντανή και ουσιαστική, έχεις αργήσει.
Είναι δύσκολο; Πολύ. Παρά πολύ. Αλλά για αυτό μ’αρέσει. Αν και πιστεύω ο κύκλος της πτώσης για το ΠΑΣΟΚ έκλεισε. Και ακολουθεί το comeback.
Μπορεί να γυρίσει ο ήλιος; Απαντώ: Και γιατί όχι; Εδώ μέσα σε 10 χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω. Τώρα που τους είδαμε και τους δοκιμάσαμε όλους, γιατί να μην έρθουν τα κάτω πάνω;
Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες ψάχνουν αξιόπιστη και σοβαρή εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ.
Πρόταση που να μπορούν να εμπιστευτούν και να της εμπιστευτούν τις τύχες τις δικές τους και των οικογενειών τους.
Σοβαρή προοδευτική πρόταση απαιτεί γνώση, εμπειρία, στελέχη. Κι αυτά υπάρχουν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής.
Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία στις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής να αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά την εμπιστοσύνη του προοδευτικού κόσμου της Αλλαγής που εκφράστηκε για τελευταία φορά το 2009.
Να δείξουμε ότι ξεκίνησε η ολική επαναφορά.
Αρκεί να μην τα περιμένουμε όλα από την ηγεσία. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή – και αυτή γίνεται μόνο από πολλούς.
Στο Βόλο.
Στη Μαγνησία.
Σε όλη την Ελλάδα.
Ας το κάνουμε.

Το βιογραφικό του

Πτυχιούχος Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές

Μεταπτυχιακός τίτλος και ειδίκευση σε θέματα πολιτικής της Ε.Ε. από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες

Παντρεμένος με την επίσης Βολιώτισσα Λευκοθέα Ντέκα

Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Γιώργου Παπανδρέου

Στην πιο δύσκολη περίοδο για την χώρα (2009-2012) ανέδειξε την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε πρωταθλήτρια εξοικονόμησης στο κράτος (από 120 εκατομμύρια ευρώ δαπάνες το 2009 σε 50 εκατομμύρια το 2012 – μείωση 60%)

Πρωταγωνιστής στον επικοινωνιακό σχεδιασμό προβολής του συνόλου του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2003 με συμμετοχή στις ομάδες διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

Συντονιστής της ομάδας επικοινωνίας της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. το α’ εξάμηνο του 2014

 

Το ΠΑΣΟΚ

  • Εμπνευστής και ένας από τους βασικούς συγγραφείς του θρυλικού «Βασικού Σχολιασμού» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – το καθημερινό δελτίο ενημέρωσης στην υπηρεσία χιλιάδων στελεχών του Κινήματος την περίοδο 2008-2011
  • Συγγραφέας της Μαύρη Βίβλου του ΠΑΣΟΚ (2005, 2006 και 2007) για την διακυβέρνηση της Ν.Δ.
  • Προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και στον στενό κύκλο των συνεργατών του από το 2001 (Υπουργείο Εξωτερικών, ΠΑΣΟΚ, Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο)
  • Στενός συνεργάτης από το Γραφείο Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια με τον Κώστα Σκανδαλίδη στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2005-2007)

 

  • Επικεφαλής της καμπάνιας του Παύλου Γερουλάνου για τον Δήμο Αθηναίων το 2019
  • Μέλος, διαδοχικά, της ΠΑΜΚ, της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, καθώς και εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το