Τοπικά

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας καταστήματος στις Αλυκές για αυθαίρετες κατασκευές

dsc09482

Την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων σε δύο καταστήματα και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας ενός καταστήματος (καφετέρια) αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.
Ειδικότερα η Επιτροπή αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων από κατάστημα στην περιοχή του Αναύρου για ηχορρύπανση . Η δικηγόρος της επιχείρησης ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος καθώς η ιδιοκτησία αμφισβητεί την μέτρηση των decibel και έχει ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ειδικό. Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως δεν προβλέπεται παράταση και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μέχρι τη λήξη της.
Η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων αποφασίστηκε και για δεύτερη επιχείρηση για διάστημα 10 ημερών. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που μίλησε σήμερα στην Επιτροπή, την ώρα που έγινε ο έλεγχος, οι μουσικοί βρίσκονται μέσα στο κατάστημα και η μέτρηση έγινε εντός του καταστήματος.
Τέλος η Επιτροπή αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος στην περιοχή των Αλυκών για αυθαίρετες κατασκευές. Ο ενοικιαστής του καταστήματος ανέφερε πως έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης των αυθαιρέτων ωστόσο δεν προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό. Η απόφαση για την ανάκληση ελήφθη κατά πλειοψηφία.
Παράλληλα, απορρίφθηκε αίτημα πολίτη για κόψιμο δέντρου στην οδό Στρ. Μακρυγιάννη. Ο πολίτης διαμαρτυρήθηκε για υγρασία στο σπίτι του λόγω του δέντρου ωστόσο η αυτοψία της Υπηρεσίας Δόμησης αναφέρει πως δεν εμφανίζονται ρωγμές και δεν υπάρχει κίνδυνος στατικότητας στο σπίτι.
Αντίθετα αποφασίστηκε το κόψιμο δέντρου στην οδό 28ης Οκτωβρίου καθώς το έχει γύρει και προκαλεί προβλήματα στην διέλευση των απορριμματοφόρων ενώ θα ισχύσει η περιβαλλοντική αρχή της αντιστάθμισης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το