Τοπικά

Ανακλήθηκε άδεια λειτουργίας καταστήματος στην Ιάσονος γιατί δεν διέθετε πιστοποιητικό πυρασφάλειας

Την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων από καφετέρια του Βόλου για διάστημα 20 ημερών και την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εστίασης στην οδό Ιάσονος, αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) του Δήμου Βόλου.
Ειδικότερα, η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων επιβλήθηκε σε κατάστημα που είχε τοποθετήσει το ηχείο μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.  Ο πρόεδρος της ΕΠΖ πρότεινε την αφαίρεση της άδειας για 20 ημέρες και η πρότασή του εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής.
Η δεύτερη περίπτωση, στην οποία επιβλήθηκε η ανάκληση της άδειας λειτουργίας, αφορά κατάστημα εστίασης στην Ιάσονος.  Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, έχει ζητήσει να λάβει πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική για τροποποίηση του χώρου όπου αποθηκεύει τις φιάλες. Για τον λόγο αυτό ζήτησε αναβολή, ωστόσο η Επιτροπή αποφάσισε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος έως ότου ο ιδιοκτήτης προσκομίσει στην Υπηρεσία όλα τα έγγραφα.
Άλλη περίπτωση που απασχόλησε την ΕΠΖ αφορά αναψυκτήριο στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.  Εντός του καταστήματος υπάρχει ΑΤΜ και για τον λόγο αυτό  το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην Επιτροπή.  Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ενοικιάστριας του καταστήματος, το ΑΤΜ έχει τοποθετηθεί στο κατάστημα από το 1990 και είναι το μόνο στη Νέα Αγχίαλο.  Η καταστηματάρχης έχει αναθέσει την υπόθεση σε μηχανικό. Ο δικηγόρος της ζήτησε  και έλαβε αναβολή έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όπως και ο επανέλεγχος.
Αναβολή έλαβε, επίσης, υπόθεση που αφορά πιτσαρία στον Βόλο. Ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων δωματίων που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο, ακριβώς πάνω από την πιτσαρία, κατήγγειλε ότι τη διάνοιξη βόθρων εκτός του καταστήματος, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας στη δική της επιχείρηση.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το