Τοπικά

Ανάκληση άδειας επιχείρησης στην Πορταριά «άναψε τα αίματα» στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – «Ντροπή σου, Θάνο»

Την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων από πέντε επιχειρήσεις και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας δυο εξ αυτών, αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.
Σε συνεδρίασή της η Επιτροπή εξέτασε τις περιπτώσεις παραβάσεων σε συνολικά πέντε επιχειρήσεις και αποφάσισε να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας των μουσικών οργάνων και από τις πέντε. Οι παραβάσεις αφορούσαν την υπέρβαση του ορίου έντασης της μουσικής. Οι ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας από δυο καταστήματα αφορούσαν, στην μία περίπτωση την ανάπτυξη περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων από αυτά που όριζε η άδεια της επιχείρησης και στη δεύτερη περίπτωση τη λειτουργία ορχήστρας σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος, που βρίσκεται στην Πορταριά (καφε- μπαρ) , με αποτέλεσμα την πρόκληση ηχορύπανσης.
Ένταση προκλήθηκε κατά τη συζήτηση της τελευταίας περίπτωσης, με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να επιτίθεται προσωπικά στον δήμαρχο Θ. Θεοδώρου.
Ειδικότερα, ο δικηγόρος της επιχείρησης στην Πορταριά ανέφερε ότι η ορχήστρα, αντί να παίζει μέσα στο μαγαζί, είχε στηθεί ακριβώς στην είσοδο της πόρτας.  Όπως είπε, η επιχείρηση δεν έχει απασχολήσει με άλλη παράβαση στο παρελθόν, ενώ ο έλεγχος διενεργήθηκε μετά από καταγγελία στην αστυνομία. Ο δικηγόρος ανέφερε επίσης πως o ιδιοκτήτης  της επιχείρησης είχε ασφαλισμένους όλους τους μουσικούς και είχε πληρώσει την ΑΕΠΙ, ενώ την ημέρα που  βεβαιώθηκε η παράβαση γινόταν κάποια μουσική εκδήλωση στην Πορταριά. Υπογράμμισε δε ότι και άλλες επιχειρήσεις στην πλατεία του χωριού είχαν ορχήστρα την ημέρα εκείνη. Μάλιστα, ο δικηγόρος πρότεινε να υπογράψει δήλωση συμμόρφωσης o ιδιοκτήτης, εφόσον η επιχείρησή της δεν έχει κάνει άλλη παράβαση.
Ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θ. Θεοδώρου πρότεινε για τη συγκεκριμένη περίπτωση την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας αλλά και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.  Νωρίτερα, ο Θ. Θεοδώρου είχε δηλώσει στην Επιτροπή πως η Κανονιστική είναι σε ισχύ,  πως δόθηκε περίοδος χάριτος στους καταστηματάρχες αλλά από εδώ και πέρα οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί, γιατί πρέπει να τηρηθεί  η τάξη.  «Θα γίνονται καθημερινοί έλεγχοι και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα επιβάλλονται ποινές» είπε χαρακτηριστικά.
Η Επιτροπή ομόφωνα έκανε δεκτή την πρόταση του Θ. Θεοδώρου για τον ιδιοκτλητη στην Πορταριά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση συγγενικού του προσώπου που διατηρεί ταβέρνα στην πλατεία. « Εξαντλείτε σε εμάς όλη τη νομιμότητα» είπε από το μικρόφωνο, ενώ κατά την αποχώρησή της η συγγενής του ιδιοκτήτη  απευθυνόμενη στον Θ. Θεοδώρου, του είπε: «Ντροπή σου, Θάνο.  Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται εδώ μέσα.  Απαράδεκτο».
Εγκρίθηκε η παραχώρηση της πλατείας για Χριστουγεννιάτικο Πάρκο
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αποφασίστηκε επίσης η παραχώρηση μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικου θεματικού Πάρκου.  Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για έκταση 5.040 τμ. στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας. Έγγραφο για την πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ και την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στο πάρκο, απέστειλε στην Επιτροπή το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος». Το έγγραφο έγινε δεκτό και ο ανάδοχος θα αναλάβει να βάλει στον χώρο τουαλέτες για άτομα με αναπηρία.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το