Τοπικά

Ανακοίνωση καταπέλτης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων κατά Μπέου

ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση “καταπέλτη” κατά του δημάρχου Βόλου εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ, μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας εις βάρος του. Η επίθεση που δέχεται η ελευθεροτυπία με χυδαιότητες, συκοφαντίες και αγοραίες εκφράσεις από τον  Α. Μπέο έλαβε πανελλήνια διάσταση με την ΠΟΕΣΥ να δηλώνει ότι ο δήμαρχος Βόλου θέλει να φιμώσει όσους δημοσιοποιούν τα πεπραγμένα του. Η ΠΟΕΣΥ θα δώσει αγώνα για να προασπίσει την ελευθεροτυπία που βάλλεται βάναυσα από τον Α. Μπέο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά επαγγελματιών δημοσιογράφων της Μαγνησίας από το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος με χυδαίες εκφράσεις και ενέργειες προσπαθεί να φιμώσει όσους ελέγχουν και δημοσιοποιούν τα πεπραγμένα του.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημοσιογράφοι του Βόλου, που έχουν μακρά παράδοση στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών, δεν θα υποκύψουν στις απειλές και στην προσπάθεια χειραγώγησής τους, που επιχειρεί ο δήμαρχος και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό του τόπου, ενημερώνοντας πλουραλιστικά τους πολίτες της περιοχής, καταγράφοντας και δημοσιοποιώντας όλες τις απόψεις, έστω και αν αυτές δεν είναι αρεστές στον κ. Μπέο.
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι στέκεται δίπλα τόσο στη διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, όσο και στους συναδέλφους που δέχονται τις ανοίκειες επιθέσεις του δημάρχου Βόλου.
Δηλώνει δε έτοιμο να δώσει μαζί με αυτούς κοινό αγώνα για την ελευθεροτυπία, η οποία τόσο βάναυσα βάλλεται από τον κ. Μπέο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το