Ελλάδα

Ανακοινώνεται ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

tsipras

Στη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις 16.00 το απόγευμα στη Βουλή, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο να παραμένει ως πιθανότερη επιλογή για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
Όπως αναφέρει το σημερινός δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσούτσιας) αν και τα μάτια χθες ήταν στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, στο εσωτερικό του κόμματος ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις ώστε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να υπάρξει απόφαση -ανεξαρτήτως του προσώπου- χωρίς εσωτερικούς κραδασμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος τις προηγούμενες ημέρες είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό -η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία ήταν προχθές-, ενώ είχε και μία κατ’ ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον κ. Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.
Η «εμπλοκή» που φαίνεται ότι παρουσιάστηκε την Κυριακή το βράδυ, καθώς όλοι ανέμεναν την ανακοίνωση του υποψήφιου Προέδρου, διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως και τα περί ένστασης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον Apha είπε πως «απ’ ό,τι μπορεί να ξέρει δεν έβαλε τέτοια θέματα ο Π. Λαφαζάνης. Αυτό που λέγεται, ότι έβαλε βέτο και σταμάτησαν οι διαδικασίες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα των διαδικασιών για την ανάδειξη του υποψήφιου Προέδρου.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η διαβεβαίωση που είχε δοθεί στα μέλη του οργάνου ήταν ότι «δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να αναβαθμίζει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, απορρίπτοντας επιλογή προσώπων με στενά κομματικά κριτήρια.
Πάντως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται προβληματισμοί αλλά και ενστάσεις όχι μόνο για την επιλογή στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όσο και για το αν πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η δήλωση που έκανε χθες από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το