Τοπικά

Ανακατασκευή παιδικών χαρών στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για την τοποθέτηση παιχνιδιών ασφαλείας

Στην υλοποίηση σειράς εργασιών ανακατασκευής και συντήρησης δέκα συνολικά παιδικών χαρών θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 49.994 ευρώ.

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στο Πουρί, την Αγία Κυριακή, τη Ζαγορά, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στη Ζαγορά (χώρος Νηπιαγωγείου), στη Μακρυράχη, στο Ανήλιο (πλατεία εκκλησίας), στον Άγιο Δημήτριο (χώρο Παιδικού Σταθμού), στον Κισσό (χώρος Νηπιαγωγείου), στο Μούρεσι-κεντρική πλατεία (όπισθεν εκκλησίας), στην Τσαγκαράδα (χώρος Δημαρχείου), στο Ξουρίχτι (χώρος σχολείου) και στον Άγιο Ιωάννη.
Σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη, σκοπός του έργου είναι να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στους χώρους όπου υπήρχαν παιδικές χαρές στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου. Προβλέπονται εργασίες διαμορφώσεως δαπέδων και τοιχίων από σκυρόδεμα, ώστε να υποδεχτούν τον εξοπλισμό (παιχνίδια και συνθετικά δάπεδα) των παιδικών χαρών.
Να αναφερθεί ότι με προμήθεια που διενεργεί ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, θα τοποθετηθούν κατάλληλες συνθετικές πλάκες ως δάπεδο πρόσκρουσης και νέα παιχνίδια σε κάθε παιδική χαρά.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, «στόχος είναι να αναβαθμιστούν όλες οι παιδικές χαρές, ώστε να αποκτήσουν πιο ασφαλή παιχνίδια, πιο ενδιαφέροντα με πολλές και νέες δραστηριότητες. Επίσης, τα νέα παιχνίδια θα είναι πιστοποιημένα και θα τοποθετηθούν στους χώρους με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχουν μεταξύ τους οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές».
Επίσης, σχετικά με την προσβασιμότητα, θα δοθούν λύσεις και για την ασφαλή πρόσβαση και διέλευση ΑμεΑ.
Βάσει της μελέτης θα γίνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες αποξήλωσης-εκσκαφής των υφιστάμενων δαπέδων, διάστρωση πλάκας με οπλισμένο σκυρόδεμα για την κατασκευή δαπέδων, ως υπόβαση για την τοποθέτηση στη συνέχεια των συνθετικών δαπέδων, σκυροδέτηση για τη δημιουργία προσβάσεων με τη διάνοιξη και την κατασκευή πεζοδρόμων, καθώς και επισκευές στις υφιστάμενες περιφράξεις.
Η προμήθεια του εξοπλισμού (όργανα και δάπεδα) δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα προμήθεια.

Επισκευή στέγης
Στο μεταξύ, υπογράφηκε και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη, για την επισκευή της στέγης του δημοτικού κτιρίου στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την υλοποίηση των εργασιών ανέρχεται στις 7.764 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το