Οικονομία

Ανακαινίζω – Ενοικιάζω: Το πρόγραμμα θα βγει άμεσα στον αέρα – Θα αφορά 12.500 κατοικίες

Στα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής που υλοποιεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με στόχο την εξασφάλιση προσιτής και ποιοτικής στέγης σε νέους, νέα ζευγάρια και οικογένειες, αναφέρθηκε η αρμόδια υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM», τόνισε ότι άμεσα θα βγει στον αέρα και το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» το οποίο θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες. Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος προσομοιάζουν στην κοινωνική κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών.

Αναγνωρίζοντας το κόστος στέγασης στην Ελλάδα, που είναι το υψηλότερο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την πίεση που προκαλεί κυρίως σε νέους και οικογένειες με παιδιά και ευάλωτα νοικοκυριά, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «στάθηκε» στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», με δικαιούχους νέους μέχρι 39 ετών, με το οποίο ήδη 2.596 νέα ζευγάρια βρήκαν το σπίτι τους και έχουν εκταμιευθεί δάνεια ύψους 247 εκατομμύρια ευρώ. Σημείωσε, δε, ότι ο προϋπολογισμός τού εν λόγω προγράμματος ύψους 1 δισ. ευρώ εξαντλήθηκε αμέσως και επεσήμανε πως «αυτό δείχνει ότι είναι πετυχημένο».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «τρέχει» το πρόγραμμα «Κάλυψη» σε 44 δήμους μέχρι στιγμής, έχουν υπαχθεί σε αυτό 383 ακίνητα ιδιοκτητών και έχουμε 138 στεγασμένα νοικοκυριά. Προοπτικά το πρόγραμμα μπορεί να εντάξει 1.000 νοικοκυριά σε ακίνητα που στο παρελθόν είχαν αξιοποιηθεί για το πρόγραμμα «Εστία». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 21,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σπουδαία κίνηση με Διαμαντόπουλο ο Πύρασος

Σημαντική ενίσχυση για τον Πύρασο που απέκτησε τον Μάρκο Διαμαντόπουλο. Η ανακοίνωση με το βιογραφικό…

17 Ιανουαρίου 2024

Λάρισα: Παράσυρση πεζού στην οδό Βόλου…

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα. Το τροχαίο καταγράφηκε στην οδό Βόλου, όταν…

17 Ιανουαρίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 74χρονος

Ένας 74χρονος διακομίσθηκε χθες το μεσημέρι από την Αλόννησο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…

17 Ιανουαρίου 2024

Πυροβόλησε τον 24χρονο θετό γιο του επειδή του αντιμίλησε – Συγκλονίζει βίντεο από τις ΗΠΑ

Ένα αποτροπιαστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κάνει το γύρο του Διαδικτύου, καθώς σοκαριστικό βίντεο καταγράφει πατριό…

17 Ιανουαρίου 2024

Μετά τα… 22άρια έρχεται χιονιάς το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα με το θερμόμετρο να δείχνει έως 22…

17 Ιανουαρίου 2024

Κασσελάκης: Να γίνουν τα αλβανικά γλώσσα επιλογής στα σχολεία και τα ελληνικά στην Αλβανία

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει εργαλειοποιήσει, σε σχέση με…

17 Ιανουαρίου 2024