Ελλάδα

Αναγνωστοπούλου: Δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2016

anagnostopoyloy.5.12.708

Δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν οι μαθητές με αλλαγή στο εισαγωγικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2016, διαβεβαίωσε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη και μάλιστα από τη στιγμή που έχει διανυθεί το 1/3 της σχολικής χρονιάς.

Οπως εξήγησε, μιλώντας στο Mega, ξεκινάει εθνικός διάλογος, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων.

«Το 2016 δεν μπορεί να αλλάξει. Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το 2017 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις», ανέφερε.

Σε ερώτηση για την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί», ενώ κάλεσε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να δηλώσουν τι θέλουν και πώς μπορούν να γίνουν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το